Naslovna Sport Sedmom uzastopnom pobedom Odbojkašice Srema se učvrstile na vrhu tabele

Sedmom uzastopnom pobedom Odbojkašice Srema se učvrstile na vrhu tabele

PODELI
Foto: sirmiuminfo

Sremska Mitrovica – 6. decembar, SREM – TAKOVO ZVEZDA HELIOS 3:0 (25:18, 25:10, 25:7) 75:35 Hala Mitrovačke gimnazije, gledalaca 110, sudije Vitorović i Jokanović, linijskesudije Marinković i Mlađan, zapisničar Milovac, delegat Milić Radoslav.

U meču sedmog kola Prve lige Srbije, furioznom igrom od samog početka utakmice ekipa GŽOK Srema je za samo 58 minuta prosto počistila gošće iz Gornjeg Milanovca. Trener Kapriš je u ovaj meč ušao sa veoma jakom postavom davši priliku i mladoj Dunji Grabić da od samog početka iskaže svoje mogućnosti. Gošće su na samom početku ostvarile minimalnu prednost ali kada su na servis došle Grabić i Andrić domaće su povele 14:8 i sigurnom igrom u kojoj su se naročito istakle Marija Jovanović i Jana Andrić zadržale ovu prednost do kraja seta. Pokušavajući da poremete večeras veoma siguran prijem odbojkašica Srema gošće su servama pritiskale libera Mićunovićku i mlađeg primača Grabićku ali bez ikakvog ozbiljnijeg uspeha.

Drugi set je doneo toliko dobru igru Sremica da je trener Kapriš mogao pri rezultatu 19:10 izvesti najbolju igračicu Jovanović a u igru uvesti jednu od najperspektivnijih igračica Srema Jelenu Vasić koja je sa nekoliko snažnih servisa pokidala prijem ekipe Takova a Srem je sa sedam uzastopnih poena završio set.

U treći set Srem ulazi sa postavom u kojoj je Dunja Grabić igrala na poziciji korektora a prijem su preuzele Vasić i Iričanin. Odličan prijem domaćih igračica je omogućio niz napada prvog tempa za srednjake Spremo i Andrić kao i vrlo brze napade sa pozicije četiri za Iričanin i Vasić odnosno dva za u ovom setu korektora Grabić. Uz odlične servise i sjajno razigravanje tehničara Roganović domaće su konstantno povećavale razliku da bi na servise dva tehničara Roganović i Narančić koje su se zamenile tokom samog servisa osvojile neverovatnih petnaest uzastopnih poena za konačnih 25:7.

Ovo je do sada bilo najbolje izdanje domaćih odbojkašica i veoma ohrabruje pred sledeću utakmicu protiv jedne od boljih ekipa u ligi ekipe ŽOK Vranja. Ova utakmica će se za sedam dana takođe odigrati u Sremskoj Mitrovici u Sportskoj hali Mitrovačke gimnazije.

GŽOK Srem: Jeremić, Grabić, Ubavić, Spremo, Vasić, Iričanin, Roganović, Narančić, Egić, Jovanović, Andrić, Mićunović (l), Novaković (l), trener Kapriš, statističar Petrenj

ŽOK Takovo Zvezda Helios: Matić, Popović, Petrović, Stanić, Hadžić, Ranisavljević, Kovačević, Marisavljević, Kurčubić, Dašić, Đorđević (l), trener Novaković, pom. trener Petrović

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here