Naslovna Magazin ŠEF KUHINJE OTKRIO 2 KLJUČNA TRIKA ZA NAJSOČNIJE PLJESKAVICE: Saznajte koliko tačno...

ŠEF KUHINJE OTKRIO 2 KLJUČNA TRIKA ZA NAJSOČNIJE PLJESKAVICE: Saznajte koliko tačno se prže, a koliko puta okrenu

Foto:istock

Ponekad jela koja deluju izuzetno jednostavno, kao što je na primer kajgana ili barena jaja, zapravo imaju dosta finesa u pripremi i nisu nimalo laka kao što se čini. Pa tako prženje pljesakavica deluje kao posao koji bi mogao da obavi i početnik, ali…

Ako želite da hamburger bude savršeno sočan i ravnomerno ispečen, poslušajte šta savetuje Aleksandar Modesti, šef kuhinje u restoranu “Steak House”.

Za savršenu pljeskavicu dve stvari su bitne – minutaža i lopatica. Kada pržite meso, lagano pritisnite pljeskavicu lopaticom, ali samo jednom kada okrenete meso. Na ovaj način će biti ravnomerno ispečena, a neće izgubiti na sočnosti. Takođe, ovako će i zadržati oblik. Kada ih okrećete u tiganju ili na grilu, nemojte to da radite više od četiri puta, minut i po neka se peče sa svake strane pre okretanja”, ističe kuvar.

Dao je i jedan jednostavan savet kako da se bareni krompir ne raspadne u vodi prilikom kuvanja. 

“Kada kuvate krompir, nakon ključanja vode lagano otvorite poklopac. Ovo je neophodno da bi  se skrob oslobodio iz krompira i biće potrebno manje vremena da se skuva, a zadržaće oblik”, kaže Aleksandar.

IZVORmondo.rs
Prethodna vestNAMIRNICA KOJU SRBI OBOŽAVAJU REŠAVA 3 NAJVAŽNIJA ZDRAVSTVENA PROBLEMA: Hranljivi sastojci štite od teških komplikacija
Sledeća vestMenjam knjigu za člansku kartu!

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here