Naslovna Srem Ruma Senzorske česme na šest lokacija u Rumi

Senzorske česme na šest lokacija u Rumi


Uvažavajući predloge građana Opština Ruma realizuje još jedan ovogodišnji projekat Participativnog budžetiranja. Na javnim površinama, na ukupno šest lokacija u gradu, u toku je postavljanje senzorskih česmi koje će građanima omogućiti osveženje u toku predstojećih letnjih dana.

Opština Ruma je izdvojila 1.324.560 dinara sa PDV-om za nabavku česmi od kojih su tri već postavljene na Gradskom trgu, na igralištu u blizini Doma zdravlja, kao i kod košarkaškog terena u parkiću pored OŠ “Veljko Dugošević”. Danas se montira česma i u Malom parku u Glavnoj ulici, dok se u ponedeljak završava ceo projekat postavljanjem česmi u Brodiću parkiću i Gradskoj pijaci, napominje Vladislava Jasnić iz Odeljenja za lokalni ekonomski razvoj.

“Šestu godinu Opština Ruma sprovodi projekat “Participativno budžetiranje” i u budžet uvrštava projektne ideje koje su sami građani predložili i izglasali kao prioritetne za narednu godinu. U 2021. godini imamo pet projekata, koji se realizuju i u gradu i u seoskim mesnim zajednicama, a u opštinskom budžetu je obezbeđeno oko 15 miliona dinara za njihovo finansiranje. Jedan od projekata čija je realizacija u toku su i senzorske česme na šest gradskih lokacija. Ovo je nešto što je potrebno našem gradu, reakcije građana su više nego pozitivne i ja mogu samo da apelujem na sve nas da ih čuvamo, jer će nam i te kako značiti u predstojećim toplim danima”, izjavila je Vladislava Jasnić.

Četiri senzorske česme se napajaju energijom iz solarnih panela, a dve električnom energijom. Tri česme nude građanima vodu u četiri nivoa: slavine za decu i za osobe sa invaliditetom; za odrasle; za punjenje flašica sa vodom i za kućne ljubimce.

Javno preduzeće “Vodovod” je na Gradskom trgu postavilo i cisternu sa vodom za osveženje, koja će na centru biti sve dok traju vrućine.

Podsetimo, Opština Ruma je u okviru ovogodišnjeg Participativno budžetiranja već realizovala projekat nabavke pametnih tabli za 11 osnovnih škola(četiri u gradu, sedam u selima), započet je projekat Uređenje drvoreda i povećanje obima zelenila u Rumi, a do kraja godine predstoje radovi i na rekonstrukciji “Male fontane” i postavljanju Inkluzivnog igrališta kod vrtića “Livade”.

Prethodna vestDva javna poziva za poljoprivrednike
Sledeća vestRuma: Rekonstruisane ulice svečano otvorene za saobraćaj

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here