Naslovna Hronika Serijski silovatelj negirao da je ugrozio sigurnost novinarkama koje su radile intervju...

Serijski silovatelj negirao da je ugrozio sigurnost novinarkama koje su radile intervju sa njim

PODELI
Foto: Jutjub/Portal Informer

U Prvom osnovnom javnom tužilastvu u Beogradu, saslušan je osumnjičeni Igor Milošević, zbog sumnje da je ugrozio sigurnost dve novinarke koje su radile intervju sa njim.

Milošević je izneo svoju odbranu i negirao izvršenje krivičnog dela ugrožavanje sigurnosti, saopštilo je to tužilaštvo.

Nakon toga zamenik tuzioca je predlozio sudu da se u odnosu na osumnjicenog odredi pritvor zbog opasnosti da neće biti moguće obezbediti njegovo prisustvo u postupku, zbog okolnosti koje ukazuju da bi mogao uticati na svedoke koji tek treba da budu ispitani, kao i zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao učiniti delom kojim preti, a sve to uzimajući u obzir njegovu raniju višestruku osuđivanost.

Takođe,radi provera navoda krivične prijave tužilastvo će ispitati ostećene, eventualne druge svedoke, zatim će narediti komisijsko psihološko-psihijatrijsko veštačenje osumnjičenog na okolnost njegove uračunljivosti, a potom će doneti odluku.

Milošević je uhapšen 30.septembra kada mu je po nalogu Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu određeno zadržavanje do 48 sati.

Tužilaštvu je u petak dostavljena krivična prijava protiv Miloševića od strane nezavisnih dnevnih novina “Informer” , u kojoj je precizirano da je 27.septembra izvršeno krivično delo ugrožavanje sigurnosti na štetu novinarki koje su vodile razgovor sa njim, saopštilo je tužilaštvo.

Milošević je više puta osuđivan zbog silovanja i on je pre nekoliko dana, nakon što je odslužio kaznu od 15 godina, izašao iz zatvora.

Nekoliko dana kasnije Informer je objavio intervju sa njim.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here