Naslovna Srem Ruma ŠEŠELJ KUPIO KUĆU U HRTKOVCIMA: Objasnio odakle mu novac, koliko je platio...

ŠEŠELJ KUPIO KUĆU U HRTKOVCIMA: Objasnio odakle mu novac, koliko je platio i sta će tamo da radi

PODELI
Foto: Tanjug/Jaroslav Pap/ SD ilustracija

Lider SRS Vojislav Šešelj je otkrio da je pre nekoliko dana kupio veliku kuću u centru Hrtkovaca, kao i da planira da na toj adresi bude prijavljen, što znači da bi mogao na sledećim lokalnim izborima da se kandiduje za predsednika opštine Ruma. Kuću, koja se nalazi na oko 300 metara od katoličke Crkve Svetog Klimenta, lider radikala je platio 40.000 evra, a navodi da su Hrtkovčani oduševljeni što im je baš on došao u komšiluk.

– Prijaviću se na toj adresi, a ta kuća mi je trebala iz više razloga. Prvo, nikad u životu nisam bio vlasnik nikakve nekretnine i mislim da je vreme da nešto steknem, drugo, Hrtkovci mi se sviđaju i tamo imam posla. Komšije su vrlo lepo reagovale kad su me videle da sam gledao kuću i, iskreno, u Hrtkovcima vlada oduševljenje zbog mog dolaska. Zbog nekih problema koje sam imao sa bankom, odlučio sam da je kupi moj sin Mihajlo. Kuću smo platili 40.000 evra – priča Šešelj.

Lider radikala navodi da je taj novac pozajmio od prijatelja.

– Pare sam pozajmio od nekolicine ljudi, ukupno ih je pet, oni ne žele da im se imena pojavljuju u javnosti, a rekli su mi:,,Vratićeš kad budeš mogao.” Oni su divni ljudi, a i računaju da ja imam 70.000 dolara blokirano u Njujorku i 117.000 u Sidneju, pa da to mora biti deblokirano i da ću moći da im vratim – kaže predsednik SRS.

ZATVOREN ULAZ U HRTKOVCE: U selo mogu samo meštani, policija opkolila mesto

Šešelj navodi da planira da u toj kući otvori i glavnu kancelariju komiteta za njegovu odbranu.

– Pa ću tamo mnogo radnih dana da provodim. Naravno, otići ču i sada da se odmaram, tamo je lepo, mir je i tišina. Moja je namera da odatle ganjam Haški tribunal. Čim mi stigne presuda, poneću zahtev da mi se omogući redovan pravni lek u trećem stepenu. Ja ću tamo skupljati izjave ljudi, dokaze, ugovore o zameni nekretnina, da bih pokazao da nikome u Hrtkovcima nije oteta imovina, da niko nije proteran – kaže lider SRS.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here