Naslovna Hronika ŠEST DANA POTRAGE ZA MONIKOM Za devojčicom i Malčanskim berberinom tragalo se...

ŠEST DANA POTRAGE ZA MONIKOM Za devojčicom i Malčanskim berberinom tragalo se cele noći, na terenu psi tragači, helikopteri i 220 policajaca! Evo šta znamo do sad

PODELI
Foto: mondo.rs

Šest punih dana traje intenzivna potraga za dvanaestogodišnjom Monikom Karimanović koja je nestala 20. decembra, rano ujutru, na putu do osnovne škole. Potraga se juče intenzivirala kada su svi tragovi počeli da ukazuju da sa nestankom devojčice veze ima ozloglašeni višestruki silovatelj Ninoslav Jovanović iz Malče, poznatiji kao “Malčanski berberin”, a koji je u martu ove godine ponovo izašao sa robije.

Policija je opsežnu potragu za dvanaestogodišnjakinjom nastavila i tokom noći, a potraga je najviše bila skoncentrisana u Orešcu i okolnim selima. Policija je potragu nastavila sa psima tragačima i termovizijskim kamerama kako bi mogli bolje da vide noću. Direktor policije Vladimir Rebić sinoć je posetio selo Orešac, u kom su pronađeni poslednji tragovi koji vode do devojčice i Jovanovića, i rekao da je potraga za Monikom apsolutni prioritet MUP-a od trenutka njenog nestanka i da su svi resursi stavljeni na raspolaganje.

U potragu za devojčicom angažovane su i helikopterske jedinice, kao i 220 policajaca i pripadnika Žandarmerije.

Šta znamo do sad?

Dvanaestogodišnja Monika Karimanović nestala je 20. decembra u 7.28 minuta, tačno 8 minuta nakon što je izašla iz svoje porodične kuće u Suvom Dolu i krenula ka selu Donji Brod u školu. Kao i svakog dana Monika je u školu išla sama, istim putem. O tome je ostala da posvedoči i devojčicina učiteljica iz škole koja je ispričala policiji i za “Blic” da je Moniku videla tog jutra na putu kojim uvek ide. O tome su ostali da svedoče i snimci sa sigurnosnih kamera jednog objekta koji se nalazi na oko 500 metara od devojčicine kuće. Na snimku se iza devojčice video i jedan sumnjiv automobil…

Devojčica je prošla dalje ulicom, i kako se pretpostavlja na delu ulice dužine oko 100 metara, gde nema kamera, sa jedne strane su visoke ograde, a sa druge njive, devojčica je oteta. Sledeće sigurnosne kamere nalaze se na ulazu u selo Donji Brod i one bi morale snimiti devojčicu da je tuda prošla, ali nje na tim snimcima nema… Zbog svega toga smatra se da je devojčicu neko oteo i dalje odvezao automobilom.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here