Naslovna Srem Šid Šid: Migrantima legitimacije

Šid: Migrantima legitimacije

PODELI
Foto: rtv

ŠID – Svakodnevni problemi prisutni su sa imigrantskom populacijom u Šidu. Tokom vikenda zabeležen je incident nedaleko od prihvatnog centra Adaševci u kojem su učestvovali ilegalni migranti. U pitanju su lica koja nisu smeštena u prihvatne centre već na ilegalan način pokušavaju da prođu do EU. Ta lica kriju se po napuštenim objektima a povremeno dolazi i do sukoba sa građanima Opštine Šid.

U blizini prihvatnog centra Adaševci proteklog vikenda došlo je do incidenta između migranata. U pitanju su kako saznajemo ilegalni migranti koji nisu smešteni u centar a između kojih je došlo do tuče. Njima je hitna služba doma zdravlja u Šidu nakon poziva pokušala je da pruži pomoć. Posle određenog vremena i sporazumevanja povređeni su medicinski zbrinuti.

Oni koji su u centrima legalno čekaju na rešavanje svog pitanja čak i po nekoliko godina. Trenutno u adaševačkom prihvatnom centru ima oko 570 lica.

“Ovde sam smešten oko tri godine i čekam na rešenja za mađarsku. Ovde sam sa ženom i decom”, kaže Araf Ali migrant iz Kašmira.

Kako bi se bolje kontrolisalo kretanje migranata u centrima ali i onih koji se slobodno kreću u narednom periodu u planu je izdavanje legitimacionih kartica ili papira prilikom izlaska iz centara na području Opštine Šid.

Ova ideja uskoro bi trebala da zaživi kako bi se smanjile tenzije i uznemirenost građana kada su u pitanju lica koja spadaju u migrantsku populaciju.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here