Naslovna Hronika Šid: Sve rizičniji načini nelegalnog prelaska granice!

Šid: Sve rizičniji načini nelegalnog prelaska granice!

PODELI
Foto: RTV

Migranti su i dalje prisutni u Evropi a deo nje je i Srbija. Tim povodom posetilli smo granični prelaz Šid gde migranti na sve načine pokušavaju da pređu granicu i dospeju u zemlje Evropske unije u potrazi za boljim životom

Pozajmio automobil od druga, pa poginuo

Prihvatni centar u Šidu broji 180 mesta a njegove usluge trenutno koristi 130 osoba, uglavnom porodica sa decom. To su osobe izbegle iz zemalja Bliskog Istoka koje na sve načine pokušavaju da se domognu zemalja Evropske unije. Uslovi u centru su dobri.

Iz Prihvatnog centra istakli su da je većina korisnika rizikovala svoj život kako bi prešla granicu, kao i da su mnogi od njih tu mesecima budući da ne poseduju papire i da su uhvaćeni u nelegalnom prelasku te stoga i vraćeni na teritoriju Srbije.

Dva momka iz Rume uhapšena zbog marihuane

Na graničnom prelazu “Šid” svakodnevno saobraća velik broj vozila, uglavnom kamiona sa teretom te je neophodna provera svakog vozila budući da su registrovani ekstremni načini prelaska granice sakrivanjem u tovar kamiona.

Migrantska kriza za sada je u stagnaciji budući da nije primećen ni povećan a ni smanjen broj migranata ali to ne menja činjenicu da je sve veći broj onih koji su spremni da ugrože svoj život kako bi pokušali da uđu u Hrvatsku.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here