Naslovna Posao Šid traži partnera za uvođenje LED rasvete

Šid traži partnera za uvođenje LED rasvete

PODELI
Foto: pixabay

Opština Šid raspisala je konkurs za uvođenje LED rasvete modelom javno-privatnog partnerstva.

Projektom je predviđena zamena 3.419 svetiljki novim LED svetiljkama i halogenim sijalicama, navodi se u konkursnoj dokumentaciji objavljenoj na sajtu Opštine i portalu javnih nabavki.

 Jedan od uslova je da ukupan godišnji poslovni prihod ponuđača mora biti jednak ili veći od 500 miliona dinara za poslednje tri godine. Rok za dostavljanje ponuda je 10. februar. Ugradnja LED svetiljki u gradovima i opštinama širom Srbije postao je unosan posao za firme bliske predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, premijerki Ani Brnabić i mađarskom premijeru Viktoru Orbanu, o čemu su pisali BIRN i mađarski portal Direkt36.

Među ovim firmama su “Južna Bačka”, “Keep Light” i “Somborelektro”, slovenačka firma “Resalta” čiji je suvlasnik investicioni fond na čijem je čelu nekadašnji poslodavac predsednice Vlade Ane Brnabić, kao i mađarski “Elios” i “U Light Kft”. BIRN je u decembru 2019. objavio da su te firme u različitim kombinacijama dobile 22 od 24 ugovora ukupne vrednosti skoro 50 miliona evra za ugradnju LED svetiljki u mestima širom Srbije.

 U decembru je “Keep Light” dobio još jedan ugovor za uvođenje LED osvetljenja, i to u Leskovcu za 105 miliona dinara.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here