Naslovna Hronika Šiđani kod železničke stanice muku muče sa migrantima

Šiđani kod železničke stanice muku muče sa migrantima

PODELI
Foto: rtv

ŠID – Svakodnevni problemi prisutni su sa migrantskom populacijom u Šidu. U pitanju su lica koja nisu smeštena u prihvatne centre većina ilegalan način pokušavaju da prođu do EU. Ta lica kriju se po napuštenim objektima a povremeno dolazi i do sukoba sa građanima Opštine Šid.

Okolina objekta nekadašnjeg Grafosrema pogotovo noću veoma je problematična. To pre svega ističu stanovnici ulica Janka Veselinovića i Đure Jakšića. Oni ukazuju na problem koji imaju sa imigrantskom populacijom. Jedan od njih je i Stevan Milivojević koji je lično doživeo upad migranata na posed.

Migranti spavaju u napuštenim objektima i kućama. Tako je i Marinko Jovanović pretrpeo štetu na porodičnoj kući koja je izgorela u požaru. Danas je ta kuća potpuno napuštena a on tvrdi da su lica odgovorna za paljenje upravo migranti koji se slobodno kreću i borave u nekadašnjem objektu Grafosrema.

Upadi u posede, požari samo su deo onoga što svakodnevno preživljavaju Šiđani koji se nalaze u blizini železničke stanice. Kako ističu dolazi do sukoba na verbalnoj osnovi dok se migranti međusobno i fizički obračunavaju. To je svakodnevnica koja ih okružuje.

Tokom noći ali i dana na području Šida evidentno je prisustvo i pojačanog broja pripadnika policije koji legitimišu migrante. Za sada je njihovo kretanje i dalje pod znakom pitanja dok su građani Šida ogorčeni situacijom u kojoj se nalaze.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here