Naslovna Srem Šid Šidska opština utvrdila budžet za predstojeću godinu: Milijarda i po za lokalne...

Šidska opština utvrdila budžet za predstojeću godinu: Milijarda i po za lokalne potrebe

PODELI
Foto: dnevnik

ŠID: Većinom glasova odbornika Skupštine opštine Šid usvojen je predlog budžeta za 2020. godinu, kojim je budžetski okvir za narednu godinu utvrđen na 1,5 milijardu dinara.

Detalje predloga je odbornicima obrazložila Jadranka Nedić, nadležna za opštinske finansije, a po završetku glasanja predsednik Skupštine opštine Velimir Ranisavljević je konstatovao da je predlog prihvaćen.

Kako se radi o odluci koja se tiče celokupnog života i rada u opštini naredne godine, novinari su „reč više” zatražili od zamenika predsednika opštine Zorana Semenovića.

  • Usvojili smo realan budžet, usklađenih prihoda i rashoda, koji pokriva sve aspekte, kako razvojne tako i socijalne. U budžet smo uvrstili sve infrastrukturne potrebe u predškolskim ustanovama, osnovnim školama, zdravstvu, a biće tu i izgradnja asfaltnog puta, zatim poboljšanje kvaliteta vode, izgradnjom paralelnog cevovoda, pa bazena u Vašici, zatim izgradnja vodovoda u Molovinu, selu koje je ostalo bez vodovoda – pomenuo je Semenović samo neke od značajnih lokalnih investicija. – Važno je da ćemo ovim završiti četvorogodišnje nastojanje da sva sela dobiju vodu, jer imali smo pet naselja koja su bila bez pitke vode u 21. veku.

U budžetu su i druge potrebe, kada je reč o javnoj svojini u šidskoj opštini. Utvrđeno je pri popisu objekata da nijedan objekat u društvenoj svojini nije rekonstruisan punih 40 i više godina. To su domovi kulture koji su građeni po selima, a na kojima bi trebalo raditi obnovu.

  • Mi volimo Šid, a vole ga i oni koji razmišljaju o odlasku. Zato ćemo zasukati rukave da im pomognemo da se odluče da ostanu. Krenućemo u posao, neuređene škole i vrtiće ćemo renovirati. Šid mora biti ugledan grad, posebno za žene i decu, za stare, jer njima treba nešto lepo da vide. Sve dosadašnje priče su već davno ispričane. Mi želimo nove priče i lep kutak za njih. Pored toga tu je i Dom penzionera. Konačno smo rešili problem Muzičke škole koja nema svoj objekat. Tamo gde je mesna zajednica bila i neke organizacije spoljašnji izgled te zgrade smo renovirali i postavili transparent „Volimo Šid”, tu ćemo ostaviti nižu muzičku školu, bez koje šidska deca ne mogu – kaže Zoran Semenović.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here