Naslovna Srem Pećinci Šimanovačka osnovna škola nagrađena treću godinu zaredom

Šimanovačka osnovna škola nagrađena treću godinu zaredom

Foto: Opština Pećinci

ŠIMANOVCI – U okviru programa “Za zelenije škole u Vojvodini” u Pokrajinskoj vladi su 25. maja dodeljene nagrade predstavnicima 54 najbolje vaspitno-obrazovne ustanove u pokrajini, a svečanosti su ispred Osnovne škole “Dušan Jerković Uča” iz Šimanovaca prisustvovale nastavnica engleskog jezika i koordinator programa “Za čistije i zelenije škole u Vojvodini” Milana Padežanin i učiteljica Jelena Božić, član tima.

“Naša škola učestvuje u ovom programu već tri godine i sve tri godine je bila uspešna i nagrađena za svoj trud. Ove godine smo posebno izdvojeni i pohvaljeni za zbirku eko pesama pod nazivom “Eko pesnici naše škole – obnavljamo planetu pesničkom maštom”, a posebno Maša Đorđević, učenica VII/2 razreda, za pesmu “Moje je ime priroda”, čije je stihove govorila podsekretar Sekretarijata za urbanizam i zaštitu životne sredine Brankica Tabak u svom uvodnom obraćanju, što je za nas bila velika čast“ – rekla je Padežanin.

Ona je istakla da je zbirka eko pesama nastala sakupljanjem pesama kreativnih učenika u okviru internih literarnih eko konkursa šimanovačke škole.

“Naš cilj je bio da tom zbirkom damo podsticaj učenicima da i dalje nastave na pišu i razmišljaju na temu ekologije, što je i najveća vrednost ove zbirke – promišljanje, razmišljanje i razvijanje lične svesti o značaju očuvanja životne sredine. Program se, naravno, realizovao i nizom aktivnosti – kreativne radionice, prezentacije, istraživanja, uređenje i ozelenjavanje škole, prikupljanje sekundarnih sirovina, učenje o recikliranju i kompostiranju, uređenje eko kutaka. Ove godine su u programu učestvovali učenici od 1. do 4 razreda matične škole i područne škole u Sremskim Mihaljevcima, kao u učenici 1. razreda područne škole iz Karlovčića sa svojim učiteljicama. Posebno moramo da pohvalimo učenike iz Sremskih Mihaljevaca koji su ove godine bili izuzetno aktivni i vredni i učestvovali u gotovo svim aktivnostima” – objasnila je Milana Padežanin.

Nagrada koja je dodeljena šimanovačkoj osnovnoj školi sastoji se od diplome koja se dodeljuje školi za izuzetne rezultate i doprinos očuvanju ekološke svesti, jednodnevnog izleta za učenike i seminara za nastavnike iz oblasti zaštite životne sredine.

IZVORopština pećinci
Prethodna vestTaktičko-tehnički zbor policijskih vozila i opreme biće održan u nedelju 4. juna
Sledeća vestBesplatno na sajam sa Udruženjem poljoprivrednika

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here