Naslovna Sport Šimanovčanke i ove godine na pobedničkom postolju

Šimanovčanke i ove godine na pobedničkom postolju

PODELI

Na turniru, organizovanom u fiskulturnoj sali Osnovne škole „Slobodan Bajić Paja“, pod pokroviteljstvom Sportskog saveza „Razvoj sportova“, učestvovalo je šest ekipa: OŠ „Dušan Jerković Uča“ Šimanovci, OŠ „Dušan Vukasović Diogen“ Kupinovo, OŠ „Slobodan Bajić Paja“, Dom zdravlja „Dragan Funduk“, STŠ „Milenko Verkić Neša“ i Predškolska ustanova „Vlada Obradović Kameni“.

Tokom višečasovnog turnira odbojkašice su prikazale zavidnu borbenost, ali i talenat, a kako nam je rekao predsednik Sportskog saveza Siniša Đokić, još jednom se potvrdilo da je odbojka popularna među ženskom populacijom.

„Izuzetno mi je drago da su se naše javne i obrazovne ustanove odazvale i ove godine, i da su dale nemerljiv doprinos sportskom obeležavanju Dana opštine. Odbojka je veoma popularna u našoj opštini, dokaz je i uspešan OK „Mladost 07“ koji svake godine iznedri nove mlade talente, ali da odbojka ne poznaje starosne granice dokaz je i ovaj turnir“ – rekao je Đokić.

U prvoj fazi turnira igrali se na ispadanje: OŠ „Dušan Vukasović Diogen“ – Predškolska ustanova 1:2 (17:25, 25:18 i 13:15), STŠ „Milenko Verkić Neša“ – OŠ „Dušan Jerković Uča“ 1:2 (19:25, 25:16 i 5:15) i Dom zdravlja „Dragan Funduk“ – OŠ „Slobodan Bajić Paja“ 2:1 (25:19, 22:25 i 15:12).

Potom su pobednici igrali međusobno da bi se dobio plasman od prvog do trećeg mesta: OŠ „Dušan Jerković Uča“ – Predškolska ustanova „Vlada Obradović Kameni“ 2:0 (25:21 i 25:17), OŠ „Dušan Jerković Uča“ – Dom zdravlja „Dragan Funduk“ 2:0 (25:23 i 28:26) i Predškolska ustanova „Vlada Obradović Kameni“ – Dom zdravlja „Dragan Funduk“ 12:25 i 19:25).

Konačan plasman: 1. OŠ „Dušan Jerković Uča“, 2. Dom zdravlja „Dragan Funduk“ i 3. Predškolska ustanova „Dragan Funduk“.

Nagrade najboljim ekipama, pehare i medalje, uručili su Dejan Živanović pomoćnik predsednika opštine Pećinci, Maja Došenović iz opštinskog Odeljenja za društvene delatnosti i Siniša Đokić, dok su sudije na terenu bili nastavnici fizičkog vaspitanja Milica Đurđević i Bojan Aleksov.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here