Naslovna Srem Pećinci Šimanovčanke ne prestaju sa humanitarnim radom

Šimanovčanke ne prestaju sa humanitarnim radom

PODELI
Članice Udruženja žena „Šimanovčanke“ isporučile su danas pećinačkom Crvenom krstu znatnu količinu korišćene odeće i obuće, ovaj put letnje. Prema rečima Dušice Milošević predsednice ovog udruženja, iako su nedavno imale dosta angažovanja na brojnim manifestacijama, kako u našoj opštini tako i u susednim, humanitarna akcija prikupljanja odeće i obuće za najugroženije porodice sa teritorije opštine Pećinci ne prestaje.

„Naši sugrađani su već navikli i znaju da kod nas mogu doneti korišćenu garderobu u bilo koje doba dana ili godine, tako da se mi organizujemo svakih par meseci i prikupljenu garderobu donesemo u Crveni krst. Ovaj put smo prikupile dosta letnjih stvari za decu i odrasle, kao i obuću, a ima dosta i igračaka za najmlađe. Drago mi je da su naše članice aktivne ne samo u ovoj humanitarnij akciji, nego i svim drugim koje organizujemo, a svakako da ništa ne bismo uspele da organizujemo da nije podrške naše lokalne samouprave“ – rekla je Milošević.

Ovogodišnje dobitnice Opštinske plakete za humanost, pored redovnih aktivnosti zajedno sa drugim udruženjima žena u našoj opštini koja se ogleda pre svega u očuvanju narodne tradicije, angažovale su se i u akciji prikupljanja korišćene garderobe za naujgroženije sugrađane. Pored toga, redovno pomažu porodicu Smukov iz Dobrinaca sa troje obolele dece, a ovih dana isporučuju drugu količinu pomoći za porodicu Jović iz sela Seoce kod Kuršumlije, za koju prikupljaju ne samo garderobu nego i konzerviranu hranu koja im je neophodna.

Kako su nam rekli u pećinačkom Crvenom krstu, ovih dana najtraženiji su letnji komadi odeće i obuće, pogotovo za decu školskog uzrasta, tako da će količina koju su isporučile članice šimanovačkog udruženja zadovoljiti trenutne potrebe ove ustanove.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here