Naslovna Srem Pećinci “Šimanovčanke” oblače najugroženije

“Šimanovčanke” oblače najugroženije

PODELI

Udruženje žena „Šimanovčanke“ prikupile su korišćenu zimsku odeću i obuću za najugroženije stanovnike opštine Pećinci, koju su predale pećinačkom Crvenom krstu.

Pored redovnih aktivnosti Šimanovčanke se bave i humanitarnim radom, a kako nam je rekla Dušica Milošević, predsednica ovog udruženja, u tome im nesebično pomaže pećinačka lokalna samouprava i šimanovački Savet mesne zajednice.

„Naš humanitarni rad ne ogleda se samo u prikupljanju odeće i obuće. Ovu godinu započele smo uručenjem paketića deci za Badnji dan, u čemu nam je veliku pomoć pružila upravo Opština. Danas smo predale garderobu za odrasle, a u narednoj turi biće i odeće i obuće za decu. Kod nas akcija prukupljanja garderobe traje tokom čitave godine i naši meštani to znaju. Naugroženiji Šimanovčani uvek mogu da dođu do naših prostorija i pronađu odgovarajuću garderobu za sebe – rekla je Milošević, i dodala daplaniraju posetu jednoj porodici iz Dobrinaca sa troje bolesne dece kojoj su neophodne garderoba i pelene, a u četvrtak posetiće Dnevni boravak za decu i mlade sa smetnjama u razvoju u Subotištu kako bi im uručile prigodne svetosavske paketiće.

U pećinačkom Crvenom krstu akcija prikupljanja korišćene garderobe, takođe, traje tokom cele godine, a potražnja za polovnom odećom i obućom povećava se tokom zimskog perioda. Kako su nam rekli u Crvenom krstu, trenutno su najpotrebniji topliji odevni predmeti, kao i čizme, kako za odrasle tako i za decu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here