Naslovna Dogadjaj Šimanovcima druga nagrada na Susretima sela

Šimanovcima druga nagrada na Susretima sela

PODELI
Foto: Opština Pećinci

Finale manifestacije Susreta sela Srbije, održano je u subotu 2. novembra, u Lozoviku, a u kategoriji sela između 3.000 i 5.000 stanovnika, Šimanovci su proglašeni za drugo najuspešnije selo u Srbiji.

Organizator takmičenja je Kulturno-prosvetna zajednica Srbije, a prema propozicijama takmičenja ocenjivan je ukupan kvalitet života u selima od uređenosti, preko infrastrukture, do kulturnog života u selu.

Kako nam je rekao predsednik Saveta mesne zajednice Šimanovci Aleksandar Mandić, ovo selo je dosta napredovalo u poslednjih nekoliko godina.

“Ono na šta smo veoma ponosni to je da u našem naselju praktično nema nezaposlenih, što je istaknuto i na samoj ceremoniji uručenja nagrada, jer stalno se razvijamo, iz godine u godinu razvija se industrijska zona, gde brojne svetske kompanije otvaraju svoje pogone ili predstavništva, i mi se nadamo da tu nećemo stati sa razvojem. Infrastruktura je na zavidnom nivou u odnosu na većinu sela u Srbiji. Malo je sela koja se mogu pohvaliti kanalizacijom i prečistačom otpadnih voda, gasovodom, uređenom putnom infrastrukturom i frabrikom vode. Sve to umnogome doprinosi kvalitenijem životu svakog Šimanovčanina. Ova manifestacija bila je i prilika da razmenimo iskustva u cilju što uspešnijeg daljeg razvoja. S tim u vezi, predložili smo da naše lovačko društvo i kulturno-umetničko društvo uspostave saradnju sa društvima iz Lozovika i Lazareva iz Banata, da gostuju jedni kod drugih, da uče jedni od drugih, ali prvenstveno da se druže, jer to je možda i cilj ove manifestacije” – rekao je Mandić.

Na finalnoj manifestaciji Susreti sela Srbije nagrađeno je 16 sela iz 13 opština i gradova u pet kategorija prema broju stanovnika, a u sveukupnom plasmanu za najuspešnije selo u Srbiji proglašen je domaćin manifestacije Lozovik.

Takođe, dodeljene su i Zlatne medalje Kulturno-prosvetne zajednice Srbije za doprinos sveukupnom razvoju sela koje je dobilo 10 udruženja građana i 18 pojedinaca iz 20 opština, a među dobitnicima zlatne medalje za pojedinačni doprinos kvalitetnijem životu na selu bili su i članovi KUD “Iskon” iz Šimanovaca za 10 godina uspešnog rada i za animiranje preko 200 članova društva.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here