Naslovna Hronika “Sina mi je ŽIGOSAO, a Veljku ZARIO NOŽ U SRCE”: Otkrivena DRUGA...

“Sina mi je ŽIGOSAO, a Veljku ZARIO NOŽ U SRCE”: Otkrivena DRUGA ŽRTVA nakon UBISTVA u Sremskoj Mitrovici!

PODELI
Foto: Facebook/Vasiljevic Nenad

Maloletnog Veljka Vasiljevića (17) iz Laćarka kod Sremske Mitrovice, prema navodima, ubio je drugar iz detinjstva i to na igralištu gde su zajedno odrastali.

– Da se reagovalo pre dve godine, Dušan ne bi uradio to što je uradio! Dušanov otac je čovek za primer, radi kao crnac, ali je napravljen propust u vaspitanju njegovog sina. Mog Uroša je napao iz čista mira, samo zato što je dete za primer – navodi Ćiro Sunić (48) iz Novog Sada, čijeg je sina Uroša (20) pre dve godine napao Dušan Milovanović (18), koji je osumnjičen za zversko ubistvo Veljka Vasiljevića (17) iz Laćarka.

Veljko je usmrćen u noći između 12. i 13. januara na igralištu u ulici Slobodana Penezića u Laćarku. Jednim ubodom noža u srce. Pre toga je već imao sukob sa zakonom, a Ćiro Sinić tvrdi da je Veljkovo ubistvo moglo biti sprečeno.

– Da su Dušana zaustavili pre dve godine, ne bi se sada dogodila ova tragedija. Bio je decembar 2016. godine, kada je moj sin Uroš bio u centru Sremske Mitrovice. Grupa momaka, koju predvode Dušan Milovanović i jedan Marjanović, vraćali su se iz diskoteke. Moj sin je stajao sa drugarom i drugaricom i najnormalnije pričao. Oni su naišli i samo su rekli: Evo Sunića, udri po njemu. Nož mu je prošao kroz obraz i po glavi je dobio ožiljke koje ima i dan-danas – kaže Urošev otac i dodaje da je reč o delikventima, koji su napali još jednog mladića.

– Oni su se vraćali iz diskoteke i napadali su sve redom. Prvo su nekog momka pretukli, ali je on uspeo da se izvuče bez težih povreda. Uroša su isekli nožem i bokserom su ga tukli po glavi. Moj sin je završio mitrovačku gimnaziju, a sada je druga godina grafičkog dizajna i najbolji je student. Radi kod mene u porodičnoj firmi. Smetao im je zato što je dobar, uspešan i bavi se sportom – kaže Ćiro.

Sunić tvrdi da bi tragedija u Laćarku bila izbegnuta da je Dušan tada adekvatno kažnjen.

– Dobio je samo strogi nadzor roditelja. Kazao sam sudiji: Gospođo, jeste li svesni šta radite? Taj dečko mora da se kazni. Znam kako omladina reaguje, držao sam diskoteku. Kada dobiju manju kaznu ili je ne dobiju, oni umisle da su bogovi. Rekao sam sudiji da je njegov otac pošten i radan, ali da Dušan mora da se opeče i da uvidi svoje greške. Ona je rekla: Jao Suniću, nećemo valjda decu od 18 godina odmah u zatvor, da ih obeležimo za ceo život. Odbrusio sam joj: Gospođo, moj sin je obeležen za ceo život. On ima ožiljak na licu i glavi, na šta je ona uzvratila: Ah, kakav je to muškarac, ako nema ožiljke – rekao je ogorčeno Ćiro.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here