Naslovna Srem Pećinci Sinoć je počelo Pećinačko kulturno leto

Sinoć je počelo Pećinačko kulturno leto

PODELI

Sinoć je počelo Pećinačko kulturno leto 2015. u okviru kojeg će narednih mesec dana, svakog petka i subote, stanovnici opštine Pećinci i svi posetioci moći da uživaju u bogatom i sadržajanom kulturno-zabavnom programu koji je, pod pokroviteljstvom lokalne samouprave u Pećincima, pripremio organizator Kulturni centar Pećinci.

Ovu letnju manifestaciju otvorila je retrospektivna izložba slika Dragoljuba Trindića „Poetska imaginacija i stvarnost“ koja će i u naredne četiri nedelje biti postavljena u holu Kulturnog centra u Pećincima, kao jedini deo programa planiran u zatvorenom prostoru. Prvog dana Kulturnog leta nastupio je bend „Vremeplov“ iz Vojke.

Direktor Kulturnog centra Pećinci Jovan Devrnja najavljuje kvalitetne sadržaje prilagođene svim uzrastima, od dece do starijih generacija.

-Pri izradi programa smo gledali da obuhvatimo sve generacije, a vodili smo računa i da se sadržaji odvijaju petkom i subotom, odnosno u terminima koji najviše odgovaraju većini građana. Takođe, ove godine smo odlučili da, umesto profesionalnim izvođačima, prednost damo amaterima i na taj način afirmišemo amatersko stvaralaštvo, a ako ovaj pristup naiđe na dobar odziv publike, za narednu godinu ćemo razmotriti da sadržaje u okviru Pećinačkog kulturnog leta proširimo i na druga naselja opštine Pećinci“, rekao je Devrnja. On dodaje da će završnica manifestacije biti posvećena najmlađima.

-Završićemo sa najmlađima, koncertom tri devojke na koje smo svi veoma ponosni – Valentine Bujile, Teodore Radosavljević i Irine Arsenijević. Svi programi su besplatni, svako ko je zainteresovan biće dobrodošao!“, pozvao je posetioce Devrnja.

Izvor/foto: Pecinci.org

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here