Naslovna Srem Ruma Sjajan godišnji koncert KUD Žarkovac

Sjajan godišnji koncert KUD Žarkovac

PODELI
Foto: Opština Ruma

ŽARKOVAC – Fantastičnim koncertom Kulturno umetničko društvo Žarkovac zaokružilo je izuzetno uspešnu 2021. godinu.

U prepunoj sali seoskog Doma kulture publika je sinoć uživala u virtuoznoj igri i pesmi tri žarkovačke igračke sekcije, ali i u sjajnoj muzičkoj pratnji na harmonici profesora Darka Đokića.

Žarkovčani su se predstavili sa igrama iz Jasenice, Dimitrovgrada, Bujanovca, Crnorečja, iz Centralne Srbije, izvornim pesmama, a veče su upotpunili i dragi prijatelji iz Republike Srpske – KUD Cerovica iz opštine Stanari.

Koncertu je prisustvovala i zamenica predsednika Opštine Ruma Biljana Popović Jovanović, koja je naglasila da su kulturno umetnička društva važni stubovi seoskog društvenog života.

-Vrlo dobro i dugo poznajem rad KUD Žarkovac, jer sam aktivno uključena u rad stejanovačkog KUD „Brile“, koje sa Žarkovčanima neguje ne samo saradnju, već i prijateljstvo. Puno nam je srce posle ovakvih koncerata, vidi se koliko je truda uloženo u sve, koliko su sama deca uživala, baš kao i publika. Za lokalnu samoupravu je čast da podrži rad entuzijasta, jer vrlo dobro znamo koliko je težak rad u seoskim sredinama i zbog manjeg broja dece i činjenice da nije decu lako privoleti da se odluče za folklor. Mi ćemo sigurno kao Opština Ruma podržati rad svih udruženja i dati svoj doprinos negovanju tradicije i očuvanja kulturnog bogatstva, izjavila je zamenica predsednika Opštine Ruma Biljana Popović Jovanović.

Predsednica KUD Žarkovac Marija Krunić se na kraju koncerta zahvalila Opštini Ruma, Mesnoj zajednici, svim prijateljima i sponzorima koji podržavaju rad seoskog kulturno umetničkog društva koje trenutno broji oko 80 članova.

Po 14. put kalendarsku godinu završavamo na ovaj način. Nije bilo lako pripremiti se, jer je mnoge stvari diktirala epidemiološka situacija. Ipak, ljubav prema ono što radimo nadjačala je sve. Uspeli smo da uradimo sve što smo naumili, uživala su i deca na sceni i mi u publici. Svi su bili sjajni i dečiji i pripremni i izvođački ansambl, tu je i odlična Anja Tabak koja je pevala izvorne pesme. Naravno veliku zahvalnost dugujemo našim prijateljima iz Republike Srpske, maestalno su predstavili igre iz svoga zavičaja i svi su večeras zaista zaslužili aplauze, kazala je Marija Krunić.

Foto: Opština Ruma

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here