Naslovna Magazin Auto Škoda predstavila novu tehnologiju u modelima Karoq, Kodiaq i Superb

Škoda predstavila novu tehnologiju u modelima Karoq, Kodiaq i Superb

PODELI
Foto: nsuzivo

Ove godine češka Škoda osvežila je dva modela iz SUV ponude, kao i svoju perjanicu među limuzinama model Superb. Deo promena podrazumeva novi infotejment sistem i niz manjih novina koje bi trebalo da svakodnevnu vožnju učine lakšom i zanimljivijom.

Infotejment je sada baziran na najnovijoj generaciji VW sistema. Vozači ovih modela imaće priliku da upoznaju novog digitalnog glasovnog asistenta Lauru, da koriste internet radio i bežični SmartLink.

Novi sistem uvodi opciju uvek prisutnog bežičnog interneta, jer sada poseduje “ugrađenu” SIM krticu, a porvajder je upravo sama Škoda. Povezanost na internet u direktnoj je vezi sa nizom mogućnosti koje nudi Laura. Ovaj pametni digitalni asistent, u stanju je da razume i tečno govori čak 15 jezika, među kojima i češki, kao jezik zemlje iz koje potiče ovaj proizvođač. Opcija SmartLink prisutna je kako biste mogli da koristite Android Auto i Apple CarPlay bez fizičke veze između infotejment sistema i vašeg telefona.

Promene su pretrpeli i ekrani osetljivi na dodir koj dolaze u dve veličine, onaj sa dijagonalom od 8 inča i nešto veći od 9.2 inča. Navigacija se bežično ažurira, a novina je i jedinstveni korisnički profil. Navigacija koja se isporučuje sa manjim ekranom nosi naziv “Amundsen” dok je “Columbus” rezervisan za veću dijagonalu.

Zanimljiva novina je mogućnost prebacivanja korisničkih podešavanja sa jednog na drugo Škoda vozilo. Čak 14 vlasničkih i jedan “gost” profil mogu biti u upotrebi.

Kako bi ispratila trendove, Škoda sada nudi USB-C priključke za punjenje gedžeta. Onaj najinteresantniji nalazi se na kućištu srednjeg retrovizora i namenjn je napajanju kamera za snimanje saobraćaja.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here