Naslovna Deca Škola plivanja besplatna za svu decu

Škola plivanja besplatna za svu decu


Na pećinačkim bazenima sinoć je počela besplatna škola plivanja za svu decu koja, ne samo da žele da nauče da plivaju, nego i za one malo starije spremne da usavrše razne tehnike plivanja. I ove godine Bazeni Pećinci su spremno dočekali kupališnu sezonu i u saradnji sa Sportskim savezom “Razvoj sportova” a pod pokroviteljstvom pećinačke lokalne samouprave pripremili bazene i rekvizite za plivanje za mališane.

Kako nam je rekao Ivan Stojaković nastavnik fizičkog vaspitanja i instruktor plivanja ove godine se očekuje više dece nego proteklih godina, što svakako dokazuje jučerašnji prvi trening koji je okupio oko 60 mališana.

“Nastavlja se lepa tradicija i saradnja pećinačkih bazena, Sportskog saveza i Opštine Pećinci duga preko jedne decenije. Besplatna škola plivanja će svoj deci koja je pohađaju obezbediti kvalitetan i zabavan sadržaj tokom letnjeg raspusta, a posebno mi je drago da danas vidim decu u ovolikom broju vesele i spremne da rade na sebi. Kao i prethodnih godina imaćemo dve uzrasne kategorije, mlađe i starije, a u okviru tih kategorija biće formirane grupe plivača i neplivača sa kojima će se posebno raditi. Kao rekvizite uglavnom koristimo daskice za plivanje i obruče za proplivavanje kroz njih i razne druge rekvizite koji su nam potrebni za savladavanje osnovnih tehnika plivanja i vežbi, a sa decom ćemo raditi prvenstveno kraul. Međutim, kako deca budu napredovala radićemo i na drugim stilovima plivanja” – rekao je Stojaković i dodao da se zainteresovani neplivači i plivači mogu upisat u školu u bilo kom trenutku dolaskom na jedan od treninga koji se održavaju ponedeljkom, sredom i petkom od 19 časova i trajaće tokom čitave kupališne sezone, do 1. septembra.

Na prvom treningu deca su podeljena u starosne kategorije, a zatim i na plivače i neplivače. Najmlađi neplivači prve vežbe su odradili u dečjem bazenu sa trenerom Stojakovićem, dok je proveru plivača u velikom bazenu vršio drugi instruktor plivanja Stefan Marković.

Po Stojakovićevim rečima cilj besplatne škole plivanja je da se svakom detetu u našoj opštini omoguće jednaki uslovi za sticanje plivačkih veština, kao i da se na kraju da kupališne sezone svakom detetu koje je pohađalu školu uruče diplome plivača, a da deca plivači usavrše tehnike plivanja tako da na kraju zaplivaju i leptir stil.

Roditelji koji su juče došli sa decom na bazene pomno su pratili prvi trening. Neka od dece su već pohađala besplatnu školu plivanja i sada samo usavršavanju tehnike, a neka su po prvi put na Bazenima. Sanja Lazić iz Brestača dovela je svoje dve devojčice Dunju (8 godina) i Mašu (5 godina) prvi put, da nauče da plivaju.

“Puno nam znači što je Opština obezbedila ovu besplatnu školu plivanja, jer deca mogu da nauče da plivaju, pogotovo sada kada zbog ove situacije nisu nigde išle. Ovo im je super i kao druženje i jedan vid zabave, a naučiće da plivaju” – kazala je Lazić.

Prethodna vestZonaš iz Donjeg Tovarnika započeo pripreme
Sledeća vestŽIVANOVIĆ: Pamtimo borce i žrtve svih oslobodilačkih ratova

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here