Naslovna Srem Sremska Mitrovica Škola sporta za decu u Sremskoj Mitrovici

Škola sporta za decu u Sremskoj Mitrovici

PODELI

U zatvorenoj sali poslovno-sportskog centra “Pinki”, tri puta nedeljno sprovode se besplatni treninzi školice sporta.

Na pravilan, i zdrav način uz zanimljive aktivnosti mališani uzrasta od prvog do četvrtog razreda osnovne škole, rado borave na treninzima.

Školica je prilagođena deci koja kroz igru stiču osnovna znanja i veštine iz loptaških sportova, dok je na bazenu obuka za neplivače.

Kako ističu, treninzi se sprovode kako bi se deca pravilno razvijala i negovala ljubav prema sportu.

Sportski savez Sremske Mitrovice organizuje besplatnu školicu sporta za mališane uzrasta, od prvog do četvrtog razreda osnovne skole, u zatvorenoj sali poslovno-sportskog centra. Mališani rado dolaze na treninge, a kroz igru i smeh upoznaju i nove drugare.

Fizička aktivnost je vrlo važan faktor u formiranju zdravog organizma, shodno tome školica sporta ima za cilj da deci mlađeg uzrasta približi svet sporta, uz razne aktivnosti kako u sali tako i kroz časove plivanja.

Na ovaj način mališani razvijaju osnovne motoričke sposobnosti, snagu, izdržljivost, fleksibilnost, brzinu…

Negovanjem fizičkih aktivnosti podstiče se takmičarski duh i afinitet prema sportskim disciplinama kod dece, a osim toga fizička aktivnost stimuliše i pravilno disanje, podstiče cirkulaciju, pospešuje rad mozga i srca, jača imunitet i sprečava pojavu hroničnih bolesti.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here