Naslovna Srem Škola u Mačvanskoj Mitrovici dobija više od fiskulturne sale

Škola u Mačvanskoj Mitrovici dobija više od fiskulturne sale

PODELI
Foto: mojgradsm.rs

MAČVANSKA MITROVICA – U Gradskoj kući upriličeno je potpisivanje ugovora povodom izgradnje sale za fizičko u Mačvanskoj Mitrovici, pri OŠ „Dobrosav Radosavljević Narod“. 

Po Ugovoru je predviđeno da se izgradi 2200 m², od toga je sala za fizičko smeštena na 1000 m². Vrednost radova je 430 miliona dinara. Sredstva su obezbedili Uprava za kapitalna ulaganja AP Vojvodine i Grad Sremska Mitrovica. Radovi počinju početkom septembra, a rok za završetak radova je 400 dana. 

Po rečima gradonačelnice Svetlane Milovanović, ovo nije samo sala za fizičko, već sportska hala, koja će pružiti učenicima i nastavnicima mnogo bolje uslove za rad u nastavi fizičkog obrazovanja, a imaće benefit od nje i stanovnici Mačvanske Mitrovice, odnosno severne Mačve. Gradonačelnica je dodala da se ovim zaokružuje celina novoizgrađene zgrade Osnovne škole.

Kako je rekao Mladen Milinković, vlasnik  firme “Milinković Company” d.o.o. koja je izvođač radova,  objekat će imati tri nivoa, tako da neće služiti samo kao školska sportska hala, već će moći da se odigravaju svi zatvoreni dvoranski sportovi. Imaće oko 250 sedišta, a takođe objekat je u potpunosti izveden u skladu sa Zakonom o pristupačnosti osoba sa posebnim potrebama. Objekat je opremljen svim neophodnim pratećim prostorijama, a tu su i velika trpezarija kao i kuhinja, koje će služiti ne samo za salu već i za školu, kao i vrtić.

Milinković je dodao da će na samoj galeriji biti i multimedijalna sala i soba za produženi boravak dece. Predviđena je i moderna termotehnička oprema tako da će biti odvojeni sistemi klimatizacije kuhinje, restorana i na mestima gde će boraviti deca. Projektom je predviđeno i izgradnja pristupnog puta, požarnog puta, uređenje dvorišta, spoljašnje osvetljenje, sva prateća infrastruktura hidrantske mreže i uređenje postojeće kanalizacione mreže i atmosferske kanalizacije.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here