Naslovna Svet Škole širom SAD otkazuju školsku nastavu zbog nepotvrđenih pretnji na TikTok-u

Škole širom SAD otkazuju školsku nastavu zbog nepotvrđenih pretnji na TikTok-u

PODELI
Foto: Pixabay

Školski okruzi širom Sjedinjenih Država otkazuju nastavu u petak, 17. decembra zbog navodnih pretnji pucnjavom ili bombaškim napadima koje se upućuju na TikTok-u.

Okruzi u Kaliforniji, Teksasu, Minesoti i Mizuriju rekli su da planiraju da zatvore škole u petak kao odgovor na pretnje. Na drugim mestima, okruzi su rekli da planiraju pojačano prisustvo policije ili su poslali mejlove roditeljima da istraže ove pretnje.

Ali do sada, postoji malo dokaza da su pretnje verodostojne – ili čak da postoje. Okruzi i lokalne policijske uprave uglavnom kažu da su čuli za trend koji se odnosi na mogućnost pucnjave ili bombaških napada u školama 17. decembra, piše The Verge.

TikTok kaže da nije identifikovao nijedan video koji predstavlja konkretne pretnje.

– Nismo pronašli dokaze da takve pretnje potiču ili se šire preko TikToka, napisala je kompanija u tvitu juče.

Međutim, jedan školski okrug u Litl Folsu u Minesoti odlučio je da otkaže nastavu u petak nakon što ga je tamošnje državno Odeljenje za javnu bezbednost obavestilo o TikTok trendu koji preti pucnjavom i bombaškim napadima u školama.

Prema objavi na veb stranici ovog školskog okruga, organi za sprovođenje zakona su utvrdili da je Litl Fols posebno targetiran u jednom TikTok videu.

Školski okruzi u Americi su se i ranije suočavali sa opasnim glasinama koje su počele na TikTok-u. Ove godine je postojala zabrinutost i zbog izazova “ošamariti učitelja”, za koji se ispostavilo da je lažan.

Još jedan navodni izazov nagovarao je decu da kradu određene predmete iz njihove škole; u tom slučaju, neki studenti su zapravo to činili – iako su se drugi, ispostavilo se, samo pretvarali da uzimaju stvari kako bi “bili u trendu”.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here