Naslovna Dogadjaj Škole spremne za nastavu, prate se sva uputstva

Škole spremne za nastavu, prate se sva uputstva

PODELI
Foto: rtv

Škole u Srbiji završile su operativne planove kako će izgledati nastava u narednoj školskoj godini. Završene su i “muke” oko rasporeda časova, koji nije bilo lako napraviti jer pojedini nastavnici rade u više škola.

Ono što je jedinstveno za sve osnovne škole je da će nastava za niže razrede biti uživo u školi.

Škole sa manjim brojem učenika organizovaće nastavu u školi i za više razrede (od petog do osmog).

Osmoletke koje imaju veliki broj đaka za više razrede kombinovaće nastavu u školi i na daljinu.

Osnovna škola “Drinka Pavlović” u Beogradu spremna je za početak nove školske godine, kaže direktor škole Jole Bulatović i ističe da će izmenjena nastava krenuti po svim stručnim uputstvima koja su dobijena od Ministarstva prosvete.

Bulatović navodi da će učenici od 1. do 4. razreda u školi biti pre podne, podeljeni po grupama, a da će stariji đaci od 5. do 8. razreda dolaziti u dva termina od 13 i 16.30 časova.

Većina učenika se odlučila da nastavu prate u školi

Analize operativnih planova koje su dostavile osnovne škole u Srbiji pokazale su da se najveći broj učenika izjasnio da od 1. septembra nastavu pratiti u školi, dok se samo 3,7 odsto učenika opredelilo za nastavu od kuće, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

Škole su imale obavezu da do 27. avgusta školskim upravama dostave operativne planove i izveštaje u vezi sa posebnim programom obrazovanja i vaspitanja u skladu sa merama zaštite od širenja zarazne bolesti Kovid 19.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here