Naslovna Srem Pećinci Školica sporta za najmlađe Šimanovčane

Školica sporta za najmlađe Šimanovčane

PODELI

Najmlađi Šimanovčani uzrasta od četiri do sedam godina odnedavno su u prilici da pohađaju Školicu sporta, da na najbolji način iskoriste svoje slobodno vreme i pravilno razvoju svoje motoričke sposobnosti. Školicu sporta „Pegaz“ vode mladi studenti DIF-a Miloš Kovačević i Marija Đurđević iz Šimanovaca, a kako su nam rekli, ideja za pokretanje ovakve školice potekla je upravo iz želje da se kod dece ovog uzrasta u najranijem periodu utiče na pravilan razvoj, kao i da se na vreme pripreme za ozbiljnije bavljenje sportom.

Tri puta nedeljno dvadesetak mališana trenira po sat vremena, a imali su i nekoliko javnih nastupa u okviru Dečje olimpijade koju organizuje pećinački Sportski savez „Razvoj sportova“.

„Odavno razmišljamo da pokrenemo školicu, s obzirom da volimo rad s decom. Deca, uzrasta 4-5 godina nemaju previše mogućnosti da se bave sportom, da na pravi način koriste svoje slobodno vreme. Najlakše im je pustiti crtaće. Kratko vreme borave u vrtiću i to je to. Zato se javljaju problemi u njihovom razvoju kao što su kriva kičma, ravna stopala i slično. Pokušavamo da to ispravimo. Stavili smo akcenat na razvoj motoričkih sposobnosti i koordinaciji pokreta, kao i na poboljšanje brzine, snage i izdržljivosti“ – istakao je Kovačević.

Kako su istakli Miloš i Marija, veliku podršku dobili su od Osnovne škole „Dušan Vukasović Diogen“ koja im je ustupila fiskulturnu salu za rad sa decom, kao i Sportskog saveza „Razvoj sportova“ čiji će članovi postati uskoro, kao i da planiraju da u program uvrste i plivanje i korektivnu gimnastiku.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here