Naslovna Magazin Zdravlje SKRAĆENO RADNO VREME KOVID AMBULANTE: Epidemiološka situacija na području Sremskog okruga

SKRAĆENO RADNO VREME KOVID AMBULANTE: Epidemiološka situacija na području Sremskog okruga

PODELI
foto: ilustracija

EPIDEMIOLOŠKA situacija usled pandemije izazvane korona virusom u Sremskoj Mitrovici, je i dalje vanredna sa smanjenjem broja inficiranih na dnevnom nivou i sa tendencijom prelaska situacije u nepovoljnu, rečeno je u utorak posle sednice Štaba za vanredne situacije Grada Sremske Mitrovice.

– Prema poslednjem preseku broj registrovanih aktivnih lica zaraženih korona virusom na području Sremskoj okruga iznosi 806. U Opštoj bolnici u Korona centru ukupan broj pacijenata je 51, na respiratoru je 10 a na kiseoniku dva pacijenta – rekla je direktorka Zavoda za javno zdravlje dr Nada Zec Petković.

U poslednje dve nedelje primetan je pad broja pregleda u kovid ambulantama Doma zdravlja Sremska Mitrovica i broj pozitivnih u odnosu na broj pregleda.

– Zbog toga smo odlučili da skratimo vreme rada kovid ambulante, a da se produži rad seoskih ambulanti. Ubuduće kovid ambulante rade od 7 do 14 časova svakim danom, a nakon 14 časova hitni slučajevi koji zahtevaju urgentan pregled će preuzeti bolnički prijem Opšte bolnice – naglasio je načelnik Opšte medicine Doma zdravlja Sremska Mitrovica dr Adil Elhag i dodao da je sada situacija na nivou pre kovida.

Vakcinacija stanovništva kao i revakcina protiče uobičajenom dinamikom i ona se obavlja na 14 punktova svaki dan.

– Očekuje nas treća doza vakcine i to verovatno na jesen.- rekao je dr Elhag na konferenciji za medije i naglasio da je ”buster” vakcina, odnosno treća doza, neminovnost i da će morati da je prime svi koji su vakcinisani, vakcinom bilo kog proizvođača.

Tokom narednog vikenda biće organizovane mobilne ekipe koje će raditi na teritoriji grada Sremske Mitrovice i to ispred Lidla biće od 9 do 19 časova, a na šetalištu kod Gradske biblioteke od 8 do 21 sat.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here