Naslovna Dogadjaj Skućilo se prvih 14 porodica – jedna iz pećinačke opštine

Skućilo se prvih 14 porodica – jedna iz pećinačke opštine

PODELI

U Palati Srbija je u utorak uručeno 14 ugovora za dodelu bespovratnih sredstava za kupovinu seoske kuće sa okućnicom.

Ugovore su potpisali ministar za brigu o selu Milan Krkobabić, predstavnici opština na čijim se teritorijama nalaze kuće i korisnici bespovratnih sredstava, a među potpisnicima bila je i porodica Dimitrijević iz Popinaca. U ime pećinačke lokalne samouprave ugovor je potpisao zamenik predsednika Opštine Zoran Vojkić.

Srđan i Saška Dimitrijević zajedno sa svojom trogodišnjom kćerkom Stašom konačno će dobiti svoj krov nad glavom, a po Saškinim rečima do sada su živeli u zajednici, te će im nova kuća dosta značiti da se osamostale i da mala Staša konačno ima svoju sobu.

“Čim smo videli konkurs odmah smo se prijavili. U Opštini Pećinci su svi bili predusretljivi tako da smo brzo prikupili dokumentaciju i imali smo sreće da među prvima potpišemo ugovor. To što sada imamo svoju kuću znači da trajno ostajemo u Popincima” – rekla nam je Saška i dodala da se u budućnosti razmatra i proširenje porodice Dimitrijević.

Sredstva u iznosu od 1.180.000 dinara porodica Dimitrijević će dobiti za kupovinu kuće u Popincima, a zamenik Zoran Vojkić, rekao je da je veoma zadovoljan što je među prvih 14 porodica koje će se skućiti zahvaljujući ovom programu i jedna porodica iz naše opštine.

„Mi ćemo kao lokalna samouprava dati sve od sebe da pomognemo da što više mladih ljudi iz naše opštine ispuni uslove konkursa i da svoj život trajno grade u opštini Pećinci, tim pre što zahvaljujući ubrzanom industrijskom razvoju svako ko želi da radi može u našoj opštini da pronađe posao i da na taj način sebi i svojoj porodici trajno obezbedi egzistenciju“ – poručio je Vojkić.

Ovim programom predviđena je dodela bespovratnih sredstava mladim bračnim i vanbračnim parovima, samohranim roditeljima i mladim poljoprivrednicima do 45 godina starosti za kupovinu seoske kuće sa okućnicom, koja može da se nalazi na teritoriji svih naseljenih mesta Republike Srbije, izuzev u gradskim i opštinskim sedištima i prigradskim naseljima. Novac je dodeljen prema Uredbi o utvrđivanju programa dodele bespovratnih sredstava za kupovinu seoske kuće sa okućnicom na teritoriji Republike Srbije za 2021.godinu.

Konkurs se nastavlja do utroška opredeljenih sredstava, a najkasnije do 1. novembra 2021. godine.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here