Naslovna Politika Skupština danas nastavlja raspravu o ministarstvima

Skupština danas nastavlja raspravu o ministarstvima

PODELI
Foto: Tanjug/ RADE PRELIĆ

Zasedanje Skupštine Srbije, na kojem poslanici raspravljaju o izmenama i dopunama Zakona o ministarstvima, biće nastavljena danas u 10.00 časova.

Prema tom predlogu, nova vlada Srbije imaće 25 ministarstava.

To su Ministarstvo finansija, Ministarstvo privrede, Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Ministarstvo zaštite životne sredine, Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Ministarstvo rudarstva i energetike, Ministarstvo unutrašnje i spoljne trgovine, Ministarstvo pravde, Mnistarstvo državne uprave i lokalne samouprave.

Predlog je da u novoj vladi budu i Ministarstvo za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog, Ministarstvo unutrašnjih poslova, Ministarstvo odbrane, Ministarstvo spoljnih poslova, Ministarstvo za evropske integracije, Ministarstvo prosvete, Ministarstvo zdravlja, Ministarstvo za rad, zapošljavanje boračka i socijalna pitanja, Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju.

Takođe, predlog je da u vladi budu Ministarstvo sporta, Ministarstvo kulture, Ministarstvo za brigu o selu, Ministarstvo nauke tehnološkog razvoja i inovacija, Ministarstvo turizma i omladine, Ministarstvo informisanja i telekomunikacija i Ministarstvo za javna ulaganja.

Predlog zakona o ministarstvima podnelo je 148 narodnih poslanika.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here