Naslovna Srem Ruma Slovenačka delegacija u poseti rumskoj opštini

Slovenačka delegacija u poseti rumskoj opštini

PODELI

Turistička organizacija Opštine Ruma nastavlja sa promovisanjem kulturnih i prirodnih vrednosti Rume, ali i sremskog regiona. U danima „Rumfesta“, pored mnogobrojnih gostiju iz okolnih mesta, naš grad je domaćin i gostima iz Slovenije koji će u Rumi boraviti četiri dana. Za to vreme upoznaće se sa turističkim vrednostima ne samo Opštine Ruma, nego i Srema. Goste iz Slovenije danas su u Gradskoj kući ugostili predsednik Skupštine Opštine Ruma, Stevan Kovačević i načelnik Opštinske uprave Opštine Ruma, Dušan Ljubišić.

Predsednik Skupštine smatra da je poseta delegacije iz Novog Mesta sastavljene od delatnika iz turizma jedan od boljih načina da se predstave turistički potencijali Opštine Ruma. „Gosti koji borave ovih dana u Rumi će biti najbolji promoteri naše turističke ponude u Sloveniji. Ovo je najbolji način da predstavimo ono što smo mi prepoznali kao našu turističku ponudu“, izjavio je Kovačević.

Mirjana Vujasinović, v.d. direktor Turističke organizacije Opštine Ruma, kaže da su već sada utisci gostiju iz Slovenije pozitivni.

„Posebno mi je drago što nam se otvaraju mnoga vrata, ne samo kada je u pitanju razvoj turizma, nego i kada je u pitanju saradnja u vidu pisanja projekata. Načeli smo mnoge teme, nadam se da ćemo u ova četiri dana imati nacrte nekih ideja. Juče i danas smo na Rumfestu, ali usput im pokazujemo turističke vrednosti našeg grada. Sutra ćemo izaći iz granica opštine i otići do Fruške Gore“, rekla je direktorica Vujasinović.

Ruma je lep grad i iznenađeni smo koliko mogućnosti ima za prijem gostiju, koliko toga pruža, koliko ima istorijske i prirodne baštine, tako da ćemo sigurno opet doći, kazala je Marijanca Trščinar Antić, predsednica Odbora za međunarodnu saradnju iz Novog Mesta.

„Više puta smo samo prolazili kraj Rume jer nas niko nije uputio u ovaj grad i zaista smo zahvalni Turističkoj organizaciji Rume i klubu Slovenaca “Emona” što su nas pozvali, kao i Opštinskoj upravi što nas je primila, što smo dobili priliku da upoznamo Rumu i stvorimo kontakte“, izjavila je Marijanca Trščinar Antić.

Projekat „Promocija turističkih resursa Opštine Ruma i regiona Srema i podsticanje unapređenja receptivne turističko-ugostiteljske ponude kroz lokalne manifestacije i organizovanu promo turu za goste iz Slovenije“ realizuje se zahvaljujući Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here