Naslovna Dogadjaj Služen moleban u Rumi za svetinje i verni narod u Crnoj Gori

Služen moleban u Rumi za svetinje i verni narod u Crnoj Gori

PODELI
Foto: Opština Ruma

Sa blagoslovom Njegovog Preosveštenstva Episkopa sremskog Gospodina Vasilija Arhijerejsko namesništvo rumsko organizovalo je danas MOLEBAN ZA SVETINJE I VERNI NAROD U CRNOJ GORI, u Hramu Silaska Svetog Duha na apostole u Rumi. Moleban je služio protoprezviter Sreten M. Lazarević, arhijerejski namesnik rumski sa sveštenstvom arhijerejskog namesništva rumskog i narodom koji je došao iz Rume i okolnih mesta. Molebanu je prisustvovao i predsednik Opštine Ruma Slađan Mančić sa svojim najbližim saradnicima.

„Moleban je služen radi molitvenog zejedništva sa Pravoslavnima u Crnoj Gori i očuvanja svetinja kojima smo zaduženi od naših predaka da čuvamo i predamo u nasleđe budućim pokoljenjima na očuvanje svoga bića, usavršavanje svake ličnosti kroz bogosluženja, kao i očuvanje svega što nas čini Pravoslavnim Srbima“, relao je protoprezviter Lazarević.

„Naš narod pokraj ćivota Svetog Petra Cetinjskog i Svetog Vasilija Ostroškog i ostalih svetih ugodnika Božijih koji su utemeljili i ukrasili Crnu Goru u neprolaznom Carstvu Hristovome, uvek su živeli čojstvom, braneći drugog od sebe ali i junaštvom, braneći svoje i sebe od drugoga, te je i okupljenih na molebanu želja da se sjedini sa tim večnim načelima koja su krasila Hrišćane kroz vekove“, kazao je Lazarević.

Ovim sabranjem upućene su molitve Bogu, Presvetoj Bogorodici, Svetom Petru Cetinjskom, Svetom Vasiliju Ostroškom i svim svetima da nas blagodaću Božijom osnaže u mirnom i molitvenom raspoloženju kao i sve koji drugačije misle i čine – poručeno je nakon večerašnjeg molebana.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here