Naslovna Dogadjaj Smenjen direktor toplane u Rumi

Smenjen direktor toplane u Rumi

PODELI
Foto: dnevnik

RUMA: Na hitno sazvanoj sednici Skupštine opštine Ruma razrešen je dužnosti dosadašnji direktor JP „Stambeno“ Srđan Nikolić, a rukovođenje preduzećem preuzeće v.d. direktor Branislav Petrović, diplomirani pravnik iz Rume.

Do smene je došlo po hitnom postupku, jer, kako se moglo čuti dosadašnji direktor nije blagovremeno obavio procedure nabavke mazuta, kao glavnog energenta za predstojeću grejnu sezonu koja zvanično počinje 15. oktobra.

Za sada je najvažnije to da grejna sezona neće i ne sme biti dovedena u pitanje, kažu u Opštini. Radno telo kojim rukovodi načelnik Opštinske uprave Dušan Ljubišić, sa novim v.d. direktorom angažovaće se na otklanjanju problema s nabavkom energenta.

Javno preduzeće „Stambeno“ ima mazuta za mesec dana, mada taj energent nije ravnomerno raspoređen po kotlarnicma. Javna nabavka biće raspisana što je pre moguće.

  • Ova lokalna samouprava je odgovorna, profesionalna i ne želi da dopusti da uđemo u grejnu sezonu, a da javno preduzeće nema završen, sproveden, zaključen, potpisan postupak nabavke, odnosno nema odabranog dobavljača mazuta. Nijedan razlog u ovom momentu nije opravdan, pogotovo što je to moglo da se uradi mnogo ranije – rekao je predsednik Opštine Ruma Slađan Mančić i dodao da stranačka pripadnost nikog ne štiti ako ne radi dobro svoj posao.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here