Naslovna Dogadjaj Smotra recitatora “Pesniče naroda mog”

Smotra recitatora “Pesniče naroda mog”

dav

PEĆINCI – Najbolji recitatori sa teritorije opštine Pećinci predstavili su svoje umeće lepog izražavanja u pećinačkom Kulturnom centru u okviru Opštinske smotre recitatora “Pesniče naroda mog”, u organizaciji Kulturnog centra Pećinci i Saveza umetničkog stvaralaštva amatera Vojvodine, pod pokroviteljstvom opštine Pećinci.

Dvadeset sedmoro recitatora takmičilo se u kategorijama mlađi, srednji i stariji uzrast, a nagrade najuspešnijima, koji će predstavljati našu opštinu na Zonskoj smotri recitatora, uručio je predsednik privremenog organa opštine Pećinci mr Željko Trbović.

“Opština Pećinci je pokrovitelj mnogih značajnih manifestacija u našoj opštini, ali smo veoma ponosni kada smo pokrovitelji ovakvog takmičenja, koje uvek iznedri najbolje od najboljih, i koje za cilj ima negovanje lepog govorništva. Važno je da ova deca, nastave da rade na usavršavanju lepog izražavanja, a na nama je da im stvorimo uslove da razvijaju svoj talenat i da im pomognemo da ga predstave široj javnosti. Zahvalan sam Kulturnom centru Pećinci koji, kao centralna ustanova kulture u našoj opštini, značajan deo svog rada posvećuje upravo mladima”, izjavio je Trbović.

Selektor ovogodišnje Smotre je glumac i profesor na Akademiji umetnosti u Novom Sadu Miljan Vojnović koji je uručio zahvalnice svim učesnicima i tom prilikom rekao da je imao, sa jedne strane nezahvalnu funkciju da mora na neki način da rangira decu, a sa druge veoma časnu jer je pratio prave male borce i divne govornike pesama.

“Čuli smo zaista pregršt značajnih pesama naše poezije i uživao sam slušajući. Drago mi je što i kao selektor dramske scene i recitatora mogu u kontinuitetu da pratim razvoj u opštini Pećinci i mogu slobodno da kažem da je evidentan napredak u kvalitetu. Danas su to bili veoma samouvereni govornici poezije i zaista svaka čast i pedagozima na tom radu ali deci koja veoma zrelo pristupaju poeziji. Gotovo svi takmičari su imali dobar ritam i odličnu dikciju, a pobednicima preporučujem da se sada fokusiraju na misaonu celinu, što slobodnije, da stih postane njihov stih i želim im uspeha na daljem takmičenju”, rekao je Vojnović.

Pre proglašenja pobednika Opštinske smotre recitatora, direktor Kulturnog centra Jovan Devrnja uručio je zahvalnice svim pedagozima koji su zdušno radili sa decom, a na Zonsku smotru, koja će biti održana u Sremskoj Mitrovici, plasiralo se devet takmičara, po tri iz svake kategorije:

Od 1. do 4. razreda – Anđelka Vuletić iz Deča, Kalina Čubrilo iz Pećinaca i Natalija Stepanović iz Šimanovaca

Od 5. do 8. razreda – Života Jeremić iz Deča, Mateja Popović iz Pećinaca i Anđela Gavranović iz Pećinaca

Srednja škola – Teodora Vojinović iz Šimanovaca, Katarina Devčić iz Pećinaca i Elena Đuričić iz Brestača.

IZVORrtv
Prethodna vestVremeplov (14. mart 2020)
Sledeća vestZbog korona virusa i fudbalske utakmice bez gledalaca

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here