Naslovna Srem Sremska Mitrovica SMRTONOSNI OTROV rasut po Sremskoj Mitrovici

SMRTONOSNI OTROV rasut po Sremskoj Mitrovici

PODELI

Istraga policije je u toku, još uvek nije poznato kako je insekticid čije je korištenje strogo zabranjen u Srbiji i EU završio na ulicama grada, a postoji sumnja se da je donet iz Albanije ili Turske.

Otrov je pronađen na više lokacija u Sremskoj Mitrovici. Pronađene su razbacane kese sa oko desetak kilograma smrtonosnog otrova furadina, Par miligrama može da ubije čoveka, a 20 kilograma bi potrovalo ceo grad.

Odmah po dojavi polcija i inspektori su izašli na teren, koji je detaljno pretražen. Pronađeno je 19 kesa sa oko 10 kilograma furadina, piše Telegraf.

Foto: Telegraf

Otrov je bio kamufliran u kesama među ostacima hrane, a nepoznato je ko ga je i zašto ostavio. Da su te kese dospele u vodovod, cela Sremska Mitrovica bi se potrovala.

Kese sa furadinom pronašao je Milenko Drotarević, koji je alarmirao policiju. Njegov pas je uginuo pet minuta nakon što je nanjušio otrov.

“Što je najgore tog otrova najverovatnije ima na još nekim lokacijama, koje sada “češljaju” šumari “Vojvodina šuma”. Komunalna policija i sve inspekcije su na terenu, ništa ne prepuštamo slučaju” – rekao je za Informer Ljubomir Vujačić, zamenik načelnika Gradske uprave komunalne poslove Sremske Mitrovice.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here