Naslovna Vojvodina Sombor započeo izgradnju bunara

Sombor započeo izgradnju bunara

PODELI
Foto: sombor.rs

SOMBOR: U toku je izgradnja novog bunara, pomoću kojeg će se uspostaviti bolje snabdevanje vodom u ovom naseljenom mestu u ulici Aleksa Šantić.

Radovi na izgradnji se privode kraju, a juče su, kako se navodi na sajtu Grada, lokaciju obišli član Gradskog veća Darko Smiljanić i direktorica JKP „Vodokanal“ Sombor Jasmina Bobić.

Zahvaljujući izgradnji novog bunara u Aleksa Šantiću rešava se dugogodišnji problem sa količinom vode u sistemu, koja se dobijala iz postojeć bunara. Novi bunar obezbediće veće količine tehničke vode, koja će osigurati stabilnije snabdevanje potrošača i bolji pritisak u mreži, što je naročito bitno tokom letnjih meseci kada je špic sezone. Kvalitet vode će i dalje ostati tehnička voda, a u planu je da se vodovod u Aleksa Šantiću u budućnosti poveže sa sistemom „Jaroš“, čime će se dobiti kvalitetna pijaća voda.

Tokom jučerašnjeg dana postavljena je pumpa, što predstavlja završetak radova na izgradnji i opremanju novog bunara.

Slede administrativni poslovi za tehnički prijem objekta, kao i analize vode, te povezivanje sa centralnim sistemom. Očekuje se da će bunar početi sa radom na proleće 2022. godine.

Vrednost radova je oko 7 miliona dinara, a sredstva za izgradnju obezbeđena su iz budžeta Grada Sombora.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here