Naslovna Dogadjaj ŠON KONERI: Legendarni glumac preminuo u 90. godini života

ŠON KONERI: Legendarni glumac preminuo u 90. godini života

PODELI

Ser Šon Koneri preminuo je u 90. godini života, saopštili su članovi njegove porodice.

Proslavljenog škotskog glumaca publika će najviše pamtiti po njegovoj ulozi Džejmsa Bonda. Koneri je prvi koji je oživeo ovaj lik na filmskom platnu. Ukupno se pojavio u čak sedam filmova o tajnom agentu.

Njegova glumačka karijera trajala je više od 50 godina, a 1988. godine osvoio je i Oskara za svoju ulogu u filmu Nedodirljivi.

Džejson Koneri sin Ser Šona, izjavio je da se porodica još uvek bori da prihvati činjenicu da ih je njegov otac napustio. On navodi da je glumac već duže vreme imao zdravstvenih problema.

Šon Koneri prvi put se pojavio u ulozi Bonda u filmu “Dr No” 1962. godine. Od tada ovu ulogu je igrao još pet puta. Prema mišljenju mnogih, upravo je Koneri najbolji Bond od svih glumaca koji su oživeli lik agenta britanske tajne službe.

Koneri je javno podržavao nezavisnost Škotske, a jednom prilikom je izjavio da bi se vratio u svoju rodnu zemlju i trajno napustio Bahame ako bi Škoti uspeli da izbore svoju samostalnost.

Koneri je rođen u skromnoj radničkoj porodici u Edimburgu, ali siromaštvo nije sprečilo njegovu ambiciju i trud da postane jedan od najpoznatijih glumaca svog vremena.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here