Naslovna Srem Ruma Spajanju mosta preko Save prisustvovala i predsednica Aleksandra Ćirić (FOTO)

Spajanju mosta preko Save prisustvovala i predsednica Aleksandra Ćirić (FOTO)

PODELI
Foto: Sremske vesti/Petar Remecki

ŠABAC – Most na Savi kod Šapca deo je auto-puta do Rume, a čine ga prilazne konstrukcije na levoj i desnoj obali, te konstrukcija mosta preko reke.

Pored predsednika republike Aleksandra Vučića, spajanju mosta je prisustvovala i predsednica opštine Ruma, Aleksandra Ćirić, koja naglašava važnost ovog projekta:

– Investicija je važna zato što se nastavlja na budući Fruškogorski koridor, od Novog Sada do Rume, u dužini od 45 kilometara, tako da će ceo potez od Novog Sada do Loznice biti dug ukupno 122,4 km. Novim koridorom do Loznice će se stizati za samo sat i 15 minuta.

Ono što predsednica navodi za dobru stranu projekta je to što će Deonica Ruma – Šabac preko novog mosta na Savi, rasteretiti saobraćajno sela Klenak, Platičevo, Hrtkovci i Jarak, a ispred Hrtkovaca biće izgrađen nadvožnjak s petljom.

– Saobraćajnica Ruma-Šabac-Loznica povezaće oko 600.000 ljudi u Mačvanskom i Sremskom okrugu, a biće i najkraća veza između Beograda i Novog sada sa Republikom Srpskom i BiH preko graničnog prelaza Badovinci (Pavlovića ćuprija) i dalje prema Bijeljini ili prelaza Trbužnica kod Loznice, naglašava predsednica kao najveću lepotu celog mosta i samog projekta.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here