Naslovna Svet Španija izašla iz vanrednog stanja nakon skoro 100 dana

Španija izašla iz vanrednog stanja nakon skoro 100 dana

PODELI
Foto: rtv

Španija je nakon 98 dana u nedelju izašla iz vanrednog stanja i ušla u „novu normalu”, ali zbog koronavirusa ostaje drugačije mesto za život.

“Novo normalno” uključuje i restriktivne mere, pa je nošenje zaštitnih maski obavezno kao i držanje fizičke distance od drugih osoba na ulici, u prodavnicama i ugostiteljskim objektima.

Higijenske mere ostaju iste, ali je olabavljen režim kretanja, putovanja, okupljanja i drugih aktivnosti poput bavljenja sportom.

U Madridu diskoteke ostaju zatvorene do daljeg. Bazeni i teretane su otvoreni, ali s ograničenim brojem i zakazivenjem nedelju dana pre dolaska.

Na Ibici i Majorci svaka osoba će na plažama imati svoja četiri metra kvadratna kako bi bila udaljena od ostalih i biće zabranjeno okupljanje više od 30 osoba.

Pokrajine poput Madrida, Katalonije, Andaluzije i Baskije od danas samostalno donose mere za svoje stanovnike.

Španija je u nedelju otvorila granice za turiste iz EU, Ujedinjenog Kraljevstva, Norveške, Švajcarske, Islanda i Lihtenštajna. Po ulasku u zemlju nije obvezna dvonedeljna samoizolacija, ali putnicima se meri temperatura i moraju ostaviti lične podatke kako bi ih locirali i kontaktirati u slučaju potrebe.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here