Naslovna Dogadjaj Spasioci iz Novog Sada, Beograda i drugih gradova evakuisali 71 osobu iz...

Spasioci iz Novog Sada, Beograda i drugih gradova evakuisali 71 osobu iz poplava

PODELI
Foto: 021.rs

Specijalistički timovi za spasavanje i rad na vodi iz Beograda, Novog Sada, Šapca, Valjeva, Sremske Mitrovice i Čačka su, uz Žandarmeriju, tokom jučerašnjeg i današnjeg dana, evakuisali 71 osobu na teritoriji opština Krupanj, Ljubovija, Kosjerić i Lučani.

Tokom današnjeg dana, proglašena je vanredna situacija u gradu Loznica, opštinama Mali Zvornik, Krupanj, Osečina, Mionica, Lučani i na delu opština Ljubovija, Kosjerić i Arilje.

Situacija je stabilnija u Krupnju, Loznici, Osečini, dok je u Ljuboviji, Guči, Lučanima i Arilju situacija još kritična i prati se stanje na terenu.

Pripadnici  Sektora za vanredne situacije MUP-a usled obilnih padavina, 24 časa dnevno su u pripravnosti i nadziru sve vodotokove, pružaju pomoć stanovništvu i evakuišu građane u svim ugroženim opštinama. 

Inače, reagujući na najavu RHMZ da se može očekivati veći porast vodostaja reka, MUP je pre tri dana stavio u pripravnost sve jedinice Sektora za vanredne situacije, posebno u severnim, centralnim i zapadnim delovima Srbije.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here