Naslovna Dogadjaj Spektakularni koncert Lepe Brene povodom Dana grada

Spektakularni koncert Lepe Brene povodom Dana grada

PODELI
Foto: sirmiuminfo

Sremska Mitrovica – Povodom Novembarskih dana održan je spektakularni koncert najveće balkanske zvezde Lepe Brene. Koncert je održan u okviru manifestacije Novembarske gradske svečanosti na mitrovačkom Gradskom trgu. Koncertu je prisustvovao veliki broj Mitrovčana.

Koncert jedne od najpopularnije pevačice, Lepa Brena održan je na Trgu Ćire Milekića u prisustvu mnoštva Mitrovčana i gostiju iz okolnih gradova. Lokalna samouprava je za ovogodišnju proslavu Mitrovdana, gradske slave Sremske Mitrovice, pripremila veliki koncert, na radost brojne publike i sugrađana.

Koncertu je prethodila konferenciji za medije održana u Gradskoj kući.

Vladimir Sanader, gradonačelnik grada na konferenciji za medije je rekao: „Pre svega da pozdravim Lepu Brenu da joj se zahvalim što je došla u naš grad evo ona će večeras Mitrovčanima pokloniti koncert i ovo je potpuno besplatan koncert. Grad nije izdvojio sredstva za ovaj koncert i zbog toga smo još više zahvalni našoj umetnici, tako da građani imaju priliku da večeras na Trgu slušaju Lepu Brenu. Mislim da ne treba da kažem ništa mnogo o Lepoj Breni s obzirom da je ona pre svega za mene lično najveća zvezda koja je ikad ovde bila, da su njene pesme u svim generacijama jako voljene, pamćene i da jednostavno rečeno, to je žena koja traje već dugi niz godina i mislim da će je teško iko prevazići i u budućnosti. Još jednom hvala Vam što ste Mitrovčanima upriličili ovaj vaš koncert i ja se nadam da ćemo imati još prilike da sarađujemo, da se viđamo u Mitrovici i da sigurno još pevate za Mitrovčane.”

Na konferenciji za medije pre početka nastupa Lepa Brena je istakla da joj je zadovoljstvo što nastupa na ovoj manifestaciji i zahvalila se gradonačelniku kao i ministru na ovom pozivu.

„Zaista mi je veliko zadovoljstvo što ponovo, posle toliko godina nastupamo u Sremskoj Mitrovici. Ne mogu da pričam nikakve hvalospeve o sebi. Nadam se da će večerašnji koncert zaista biti veoma uspešan kao što su to naravno bili svi koncerti poslednjih 30 sedam-osam godina. Raduje me što sam ponovo u Sremskoj Mitrovici i zaista se iskreno nadam da ćete me od sada malo češće pozivati, da se mnogo više družimo i da naravno, ako treba i da sarađujemo. Koncert će trajati oko dva sata, meni je drago što večerašnji koncert počinje u devetnaest sati, iskreno vam kažem draže mi je da pevamo te koncerte malo ranije zato što imaju priliku da dođu i oni najmlađi ljubitelji moje muzike, kao i da dođu oni koji su najstariji, kao što znate zato što je publika koja sluša i prati moje pesme uglavnom generacija od 7 do 77 godina. Iskreno se nadam da će ovaj termin prijati čitavoj populaciji, nasuprot svih koncerata koji se zaista održavaju veoma kasno gde ne mogu da dolaze najmlađi i oni najstariji, da je ovo zaista nešto fenomenalno, fantastično da nastup počne i malo ranije,” rekla je Brena.

Publika je zajedno sa Lepom Brenom pevala njene velike hitove od 1982. godine do današnjih dana. Oduševljena publika svih generacija pevala je uglas poznate pesme ove folk pevačice koje su i danas popularne: Čačak, Čačak (1981) Mile voli disko (1982) Bato, bato Pile moje (1984) Jedan dan života (1985) Voli me, voli (1986) Okrećeš mi leđa (1986) Hajde da se volimo (1987) Četiri godine (1989) Boli me uvo za sve (1990) Zaljubiška (1991) Ja nemam drugi dom (1994) Luda za tobom (1996) Pomračenje sunca (2000) Uđi slobodno (2008) Začarani krug (2011) Zar je važno da l’ se peva ili pjeva (2018)

Bila je ovo jedinstvena prilika da Brenu vide i čuju svi oni koji godinama prate njen rad i da uživaju u vanvremenskim hitovima.

Dan grada Sremske Mitrovice obeležava se različitim kulturnim i zabavnim programima. Ceo mesec novembar posvećen je obeležavanju značajnih godišnjica za prošlost našeg grada i tim povodom se tradicionalano organizuju Novembarski dani. Najveću pažnju publike je, sasvim očekivano privukao koncert Lepe Brene.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here