Naslovna Srem Inđija Sportska hala u Inđiji biće kruna uspeha, ali ne ove godine

Sportska hala u Inđiji biće kruna uspeha, ali ne ove godine

PODELI
Foto: dnevnik

Predsednik opštine Inđija Vladimir Gak potvrđuje da će ove nedelje biti potpisana dvanaesta investicija realizovana u ovoj opštini u prethodne četiri godine, što smatra velikim uspehom.

Investitor se bavi preradom mermera i granita za evropsko tržište, firma je iz Južnoafričke Republike i zaposliće oko 70 radnika. Kupili su 2,5 hektara zemljišta u industrijskoj zoni i kreću sa radovima odmah po potpisivanju ugovora, kaže Gak i dodaje da inđijska opština ima u planu još jednu investiciju za koju se nada da će brzo biti realizovana.

Sve sremske opštine imaju uspeha u privlačenju investicija, što se odražava i na lokalne projekte i apliciranje za sredstva po konkursima. Tako je Inđija nedavno dobila 187 miliona dinara od Pokrajinske vlade za završetak Sportske hale, koja je neizostavna tema kada je ova opština u pitanju.

Od Pokrajine smo dobili novac za uređenje parkinga, javne rasvete, parterno uređenje i izradu membrane oko Sportske hale. Reč je o spoljnom uređenju i ostalo je još oko 400 miliona dinara vrednosti radova da bi se hala privela nameni, za šta ćemo se prijaviti na sledećem konkursu kod Uprave za kapitalna ulaganja APV, kaže Gak.

Radovi na pruzi kod Beške napreduju odlično, teku svojim intenzitetom, a reč je o istorijskoj stvari za Inđiju, ističe predsednik opštine Vladimir Gak.

Ovo je značajno kao kad je građena pruga 1883., odnosno 1885. godine, kada je pruga prošla kroz Inđiju i počeo privredni razvoj naše opštine u većoj meri. Sa brzom prugom počinje potpuno nova istorijska era privrede Inđije i svega ostalog, jer ćemo stizati za svega 15 minuta do Beograda, a za 11 minuta do Novog Sada. Zaista, potpuno nova privredna era Inđije, što verujem da ćemo krunisati 13 investicijom možda najvećom u istoriji Srbije, tri puta većom od japanske investicije „Toja Tajers“, navodi Gak.

Ostali su, kako dodaje, mašinski i elektro radovi, klimatizacija, protivpožarna zaštita i svi drugi unutrašnji radovi nepohodni da se hala završi u potpunosti.

Lokalna samouprava očekuje da na idućem konkursu dobije preostala sredstva, da bi do juna sledeće godine imali zaršenu halu. Kapacitet hale je 3.700 mesta za gledaoce, a prema rečima predsednika inđijske opštine imaju nameru da privuku veliki sportski rukometni kolektiv, koji će svoje evropske i sve ostale utakmice igrati u Inđiji, odnosno da kuća našeg velikog rukometnog kluba i sportskog društva bude nova hala u Inđiji, o čemu će biti više reči kada hala bude završena, te usledi potpisivanje ugovora.

Podsećamo da su radovi na izgradnji Sportske hale u Inđiji počeli još pre 13 godina, dakle 2008. godine, za potrebe međunarodne sportske smotre mladih „Univerzijada 2009“. Do sada je u nju uloženo 11 miliona evra, ali hala trenutno nema ni parket, koji je postavljen, pa sklonjen. Pre nekoliko godina voda je nadirala u halu, prokišnjavao je i krov, te ceo ovaj projekat prati niz afera koje se vezuju za bivšu pokrajinsku vlast. Lokalna samouprava i ova Pokrajinska vlada odlučni su da se problemi reše i da stanovnici Inđije konačno dobiju sportsku halu, koju više decenija iščekuju. Biće to kruna uspeha ove sremske opštine.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here