Naslovna Posao Sportska hala u Inđiji mogla bi da bude završena sledeće godine

Sportska hala u Inđiji mogla bi da bude završena sledeće godine

PODELI
Foto: ekapija

Da bi sportska hala u Inđiji uskoro mogla da bude završena, najavio je nedavno pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez.

– Nadamo se da ćemo u sledećoj godini zajedničkim snagama rešiti dugogodišnji problem sportske hale u Inđiji i da će se ona naći na mapi sportske infrastrukture u Vojvodini – izjavio je prilikom posete Tehničkoj školi Mihajlo Pupin, u kojoj je potpuno rekonstruisana fiskulturna sala.

Kako su rekli za eKapiju iz kabineta gradonačelnika Inđije, još uvek nema tačnih informacija o vrednosti budućih radova, a okvirna cifra je 2 mil EUR.

Razlog tome leži u potrebnom preprojektovanju hale, kada će se znati i njene tačne karakteristike. Takođe, tek sledi i javna nabavka, kada će sve pojedinosti biti definisane. Za sada je poznato da će se raditi parterno uređenje, elektro mašinski radovi i saniranje korita.

Takođe, iz Opštine potvrđuju da će za njihov budžet ovo biti velika investicija, te da će im biti potrebna dodatna pomoć.

Podstimo, sa izgradnjom hale počelo se 2008. godine, nastavljena je 2010. godine, a 2013. godine je najavljeno otvaranje. Ipak, to se nije dogodilo. Potom je 2014. godine navedeno da početkom septembra kreće postavljanje tribina. Sledeće godine najavljen je tender za treću fazu radova, a 2017. godine predsednik Opštine Inđija Vladimir Gak istakao je da će lokalna samouprava do kraja mandata otvoriti sportsku halu za korišćenje.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here