Naslovna Srem Pećinci Sportski duh i na plus 40 stepeni

Sportski duh i na plus 40 stepeni

PODELI

Omiljeni sport mladih na bazenima tokom leta svakako je odbojka na pesku, te je jučerašnje takmičenje u okviru Sportske nedelje na pećinačkim bazenima, u organizaciji Sportskog saveza „Razvoj sportova“ i Bazeni Pećinci, okupilo osam ekipa spremnih da na plus 40 stepeni pokažu odbojkaško umeće. Talenta nije manjkalo ali ni takmičarskog duha tročlanim ekipama maštovitih naziva – „Skakavci“, Žiletovi klinci“, „Dinja“, „Delije“, „Terijeri“, „Barbike“ „Lubenice“ i „Školica plivanja“.

Borbenost i želju za pobedom na peskovitom terenu pokazali su odbojkaši svih ekipa. Međutim, u finalu se mogu naći svega dve ekipe, a to su danas bile ekipe „Lubenice“ i „Školica plivanja“ koja je izašla kao pobednik turnira pri rezultatu 17:25. Ekipa „Žiletovi klinci“ zauzela je treće mesto savladavši ekipu „Terijeri“ sa 25:23. Diplome i medalje najboljim odbojkašima na pesku uručili su Siniša Đokić predsednik Razvoja sportova i Tomislav Ćirković direktor Javne ustanove „Sportski centar“.

Organizatori Sportske nedelje pripremili su dodatno iznenađenje za mlade posetioce bazena ljubitelje fudbala, te je takmičenje u pimplovanju loptom okupilo veliki broj takmičara, koji su bili podeljeni u tri kategorije – srednja škola, osnovna škola – dečaci i osnovna škola – devojčice.

U kategoriji srednja škola najviše udaraca loptom – pimplovanja 106 izveo je Miroslav Čestić i tako postao pobednik u svojoj kategoriji. Na drugom mestu našao se Nemanja Jokić, koji je izveo 54 udaraca, dok je treće mesto sa 50 udaraca zauzeo Filip Jovanović. U kategoriji osnovna škola – dečaci najuspešniji je bio Miloš Borkovac sa ukupno 50 udaraca, drugo mesto zauzeo je Aleksandar Nikolić sa 43, dok se na trećem mestu našao Boško Ignjatović sa 37 udaraca. U kategoriji osnovna škola – devojčice najbolja je bila Anastasija Savković sa izvedenih 12 udaraca, drugo mesto zauzela je Anastasija Milošević sa 5, dok se na trećem mestu našla Andrea Velikić sa 3 udarca.

Najuspešnijim takmičarima u pimplovanju loptom nagrade su uručili Siniša Đokić, Darko Pantić rukovodilac Bazena i Tomislav Ćirković.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here