Naslovna Sport Sportskom savezu prioritet su najmlađi

Sportskom savezu prioritet su najmlađi

PODELI

Godina koja je za nama po mnogo čemu bila je specifična. Epidemija korona virusa je uticala na sve društvene aktivnosti, pa i na sport. Bez obzira na sve, sportska 2020. godina gledajući iz ugla Sportskog saveza „Razvoj sportova“ bila je vrlo uspešna.

Kako nam je rekao Milan Đokić sekretar Sportskog saveza čak i u jednoj tako teškoj godini kakva je bila prošla, Razvoj sportova se na sve načine trudio da pomogne svoje članove u skladu sa svojim mogućnostima, ali pre svega poštujući odluke Vlade Republike Srbije

„Ponosni smo na rezultate koje su naši klubovi ostvarili. Fudbal je neosporno najpopularniji i najmasovniji sport. U jednom trenutku, u svim ligama u kojima se takmiče, ekipe iz pećinačke opštine bile su na liderskim pozicijama. Na kraju jesenjeg dela, Sloboda iz Donjeg Tovarnika, je zauzela odlično, peto mesto u Vojvođanskoj ligi – Jug. Napredak iz Popinaca je, trenutno, vicešampion Sremske lige, a pećinački Donji Srem 2015 je na deobi trećeg i četvrtog mesta. U Međuopštinskoj ligi – Istok, Srem iz Sremskih Mihaljevaca je na čelnom mestu. Pri vrhu su Sremac iz Deča i Graničar iz Obreža, a konkurenciji su i OFK Brestač, Šumar iz Ogara i Kameni iz Ašanje. U Opštinskoj ligi Pećinci je šest klubova. Veterani Šimanovaca su jesenji šampioni u Drugoj ligi pri FS Beograda i imaju velike šanse da se, na kraju prvenstva, plasiraju u najelitniji rang takmičenja. U našoj opštini imamo i dosta Škola fudbala, koje, takođe, pomažemo. Godina 2020. bila je izuzetno uspešna i za ostale klubove, članice Saveza. Treba istaći da su se šahisti Deča, kao prvaci Međuopštinske lige, plasirali u Vojvođansku ligu – grupa Srem. Košarkaški klub Srem Basket iz Pećinaca je samo nastavio kontinuitet dobrih rezultata. U svakom slučaju, nama ostaju kao prioritet u radu najmlađi: školski i dečiji sport. Time stvaramo osnove za njihovu zdraviju budućnost“ – rekao je Đokić, i dodao da se malo sredina u Sremu, pa i šire, mogu pohvaliti činjenicom da toliko pomažu sport, kao što to rade Opština Pećinci i Sportski savez „Razvoj sportova“.

„Svim klubovima, članovima Saveza, kompletno su pokriveni troškovi takmičenja. Ovde se misli na kotizaciju, lekarske preglede, prevoz, sudijske troškove. Pored toga, klubovima se pomaže oko obnavljanja opreme (dresovi, lopte i sl.) i infrastrukture“ – izjavio je Đokić.

Dugi niz godina, Sportski savez organizovao je svečanost dodele Godišnje sportske nagrade tokom koje su proglašavani najuspešniji timovi i pojedinci, koji su postigli ne samo vrhunske rezultate nego i na najbolji način reprezentovali svoju opštinu

„Nažalost, zbog opštepoznate situacije sa korona virusom ta svečanost je odložena. Fenomenalnu saradnju imamo za osnovnom i srednojm školom i pomažemo sva njihova takmičenja. Ponosni smo i na „Školu plivanja“, koju smo, u skladu sa svim okolnostima, organizovali i ove godine u saradnji sa pećinačkim bazenima. I ovom prilikom se zahvaljujemo lokalnoj samoupravi na velikoj pomoći i razumevanju, bez koje se preko 40 klubova članova Saveza i oko 2.000 registrovanih sportista, ne bi moglo takmičiti“ – kazao je Đokić.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here