Naslovna Hronika Sprečena nezapamćena krađa ribe

Sprečena nezapamćena krađa ribe

PODELI
Foto: 24sedam/Privatna arhiva

Radnici JVP “Vode Vojvodine” su u pojačanim kontrolama ribolovnih voda pod nadzorom pomenutog preduzeća, a uoči uskršnjih praznika, zaplenili čak 11 kilometara nelegalno postavljenih mreža.

Ribočuvari JVP “Vode Vojvodine” su tom prilikom oduzeli i više komada nedozvoljenog alata, a podnete su i četiri prijave.

Najviše nelegalno postavljenih mreža, čak 3,3 kilometara, pronađeno je u Parku prirode “Jegrička”, pored Jegričke.

Ribolovci su pojačano kontrolisani i na kanalu Bečej-Bogojevo, kanalu Novi Sad-Savino Selo, kanalu Sombor-Bezdan, Kikindskom kanalu, te kanalu Novi Bečej-Banatska Palanka i na Dunavu.

Akcija pojačane kontrole ribolovnih voda sprovedena je uoči uskršnjih praznika, budući da je poznato da je to jedan od perioda velike aktivnosti ribokradica. 

Ribočuvarska služba JVP “Vode Vojvodine” poseduje novu i savremenu opremu i primenjuje novi organizacioni pristup u radu, što je već dalo rezultat u borbi protiv ribokrađe.

Podsetimo, krajem prošle godine, je pomenutoj službi isporučen kontingent čamaca i terenskih vozila, a sve u cilju pobolšanja rada radnika preduzeća.  

Direktor “Voda Vojvodine” Srđan Kružević je tada najavio da je u pripremi i najsavremeniji monitoring centar koji će značajno olakšati praćenje dešavanja na reci.

Ovakav monitoring biće jedini u regionu te vrste, koristiće ih naše ribolovačke službe i postavićemo ih na nama zanimljivim mestima kako bismo mogli da pratimo sve one koji se bave ribolovom, što u privredi, što nedozvoljenim – naveo je Knežević tada.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here