Naslovna Srem Šid Sprečena tragedija kod Šida! Više od 20 migranata se umalo UGUŠILO U...

Sprečena tragedija kod Šida! Više od 20 migranata se umalo UGUŠILO U VOZU, među njima bila i BEBA

PODELI
RTV

Na železničkoj stanici nedaleko od Šida, granična policija Srbije danas oko podneva sprečila je tragediju nezamislivih razmera. Dvadesetak migranata, među kojima je najmlađa beba uzrasta svega 7,5 meseci, umalo se ugušilo u vagonu.

Kako saznajemo, u vagon je ušlo 12 odraslih migranata i devetoro dece, od kojih je najstariji dečak od 15 godina. Ubrzo su počeli da se guše.

Migranti su iskoristili priliku dok je voz stajao na stanici, ušli u vagon i sakrili se. S obzirom na to da ih je bilo mnogo na malom prostoru, ubrzo su ostali bez vazduha.

Jedan poziv je, međutim, spasao živote slepih putnika. Naime, sreća u nesreći je bila da je jedan od migranata u vagonu mobilnim telefonom pozvao muškarca koji se u tom momentu nalazio u prihvatnom centru u Šidu i opisao pakao kroz koji prolaze. On je potom alarmirao zaposlene u prihvatnom centru, a oni su zatim pozvali graničnu policiju koja je brzo došla na lice mesta i oslobodila ih.

Kada su organi reda otvorili vrata, zatekli su jednu ženu bez svesti, dok je devojčica uzrasta 7,5 meseci bila kritično zbog nedostatka kiseonika.

– Pravovremenom intervencijom hitne pomoći. kao i službenika policije sve osobe su na bezbednom i van životne opasnosti – kažu iz Komesarijata.

Još jedna srećna okolnost je i to što voz nije krenuo sa stanice.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here