Naslovna Deca Spremni da samostalno zaplivaju

Spremni da samostalno zaplivaju

PODELI
Foto: Opština Pećinci

Na pećinačkim bazenima u ponedeljak je završena kupališna sezona, kao i besplatna škola plivanja koju su i ove godine uspešno organizovali Bazeni Pećinci, Sportski savez „Razvoj sportova“ i pećinačka lokalna samouprava. Kao i prethodnih godina organizatori su za polaznike škole plivanja obezbedili svečani završetak uz dodelu diploma koje je uručio Tomislav Ćirković direktor Javne ustanove „Sportski centar“.

Kako nam je rekao Ćirković, zahvaljujući dobroj saradnji Sportskog saveza i pećinačke lokalne samouprave sa Bazenima Pećinci, i ove godine odlični učenici su nagrađeni besplatnim ulaskom na bazene tokom cele kupališne sezone, a uspešno je završena i besplatna škola plivanja.

„Zbog trenutne epidemiološke situacije, ove godine je bilo malo teže organizovati školu plivanja, ali nismo hteli deci da uskratimo mogućnost da pohađaju besplatnu školu plivanja, pogotovo što ove godine mnogi od njih nisu otišli na letovanje. Drago mi je da i ove godine imamo male plivače spremne da naredne kupališne sezone samostalno zaplivaju“ – izjavio je Ćirković.

Trideset najmlađih i onih malo starijih od početka kupališne sezone uspešno su pohađali školu plivanja, tokom koje su ih obučavali instruktori, uz sve mere zašite. Deca su kao i prethodnih godina bila podeljena u dve grupe – neplivači i plivači bez tehnike i kondicije, a po rečima instruktora Ivana Stojakovića iz kategorije neplivača sva deca su stekla osnove i bila spremna da na kraju sezone samostalno preplivaju plivačku stazu u bazenu.

„Situacija sa virusom korona je uticala na celu kupališnu sezonu, a ujedno i na školu plivanja. Svake godine smo imali oko sto dece, međutim ove godine ih je bilo svega 30. Ali, bez obzira na celu situaciju, nama to nije smetalo jer smo na bazenima obezbedili sigurne i bezbedne treninge. Prilikom svakog dolaska na trening deca su prelazila preko dezinfekcione barijere, na treningu su bila fizički bezbedno odvojena jedna od drugih, u svlačionicama je bilo istaknuto upozorenje da u prostoriji ne može da boravi više od 5 ljudi, prostor oko bazena je redovno dezinfikovan i strogo se vodilo računa o distanci i bezbednosti dece i svih posetilaca bazena. Drago mi je da nismo imali ni jednog zaraženog na bazenu i da je kupališna sezona protekla u najboljem redu, kao i da su i ove godine polaznici besplatne škole plivanja bezbedno i uspešno završili školu“ – rekao je Stojaković.

Tokom trajanja besplatne škole plivanja sa decom su strpljivo radili instruktori Ivan Stojaković i Borko Krtić, zajedno sa asistentom Stefanom Markovićem.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here