Naslovna Deca Spremni za bezbednu nastavu

Spremni za bezbednu nastavu

PODELI
Foto: Opština Pećinci

Zbog pandemije korona virusa i srednja Tehnička škola „Milenko Verkić Neša“ u Pećincima pripremila je bezbednu organizaciju rada za predstojeću školsku 2020/2021. godinu, koja se zasniva na preporukama Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja. Po rečima direktora ove obrazovne ustanove Danila Tepše, na osnovu preporuka i ankete roditelja i učenika, organizovan je kombinovani model nastave koji podrazumeva da učenici jednu nedelju idu u školu, dok sledeće nedelje nastavu prave na daljinu.

„Učenike smo podelili u dve grupe, tako da neparnim nedeljama idu učenici prve grupe svih odeljenja, dok u drugoj parnoj nedelji idu učenici druge grupe. Stručne škole, kao što je naša, imaju teorijsku nastavu sa vežbama. U danima kada po rasporedu imaju vežbu iz nekog predmeta, odeljenja, koja su već podeljena na grupe po 15 učenika, biće kompletna na nastavi. Kako bi se prilagodili novonastaloj situaciji i obezbedili bezbedno odvijanje nastave uz neophodnu distancu osposobili smo i nekoliko učionica u novom delu škole, a pojedine kabinete, kao što je informatički, smo prilagodili propisanim merama Vlade Republike Srbije. Pridržavamo se svih mera zaštite od merenja temperature prilikom dolaska u školu, nošenja zaštitnih maski, obavezne dezinfekcije ruku, kao i postavljenih dezinfekcionih barijera na uslasku u školu“ – izjavio je Tepša.

U školsku 2020/2021. godini u pećinačku srednju Tehničku školu upisan je 101 učenik, što je po rečima direktora Tepše, više nego prošle godine. On, takođe, dodaje da su odeljenja formirana, kao i da je ostalo vrlo malo mesta kod smera Trgovac i da se zainteresovani učenici mogu više informisati dolaskom u školu, pozivanjem broja 022/2435-100, 022/2435-279, ili putem sajta škole tspecinci.edu.rs.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here