Naslovna Hronika SRAMNA ODBRANA UBICE: Predrag je presudio svojoj supruzi, a SADA JE OPLAKUJE:...

SRAMNA ODBRANA UBICE: Predrag je presudio svojoj supruzi, a SADA JE OPLAKUJE: “Ostao sam bez najvoljenije žene…”

PODELI
Foto: ilustracija

Prema navodima, Gnjidić je pred tužiocem ispričao da je tog 13. maja ubijena Branislava “uhvaćena u prevari”.

Predrag Gnjidić, uhapšen zbog sumnje da je ubio svoju suprugu Branislavu (49) i Miroslava Bojića (56) sa kojim je njegova supruga bila u tajnoj vezi, saslušan je u nedelju u Višem tužilaštvu u Sremskoj Mitrovici, gde je izneo sramnu odbranu sve vreme žaleći “zbog gubitka”.

Osumnjičeni za dvostruko ubistvo u Erdeviku koje se dogodilo u petak ujutru, na saslušanju kod tužioca ispričao je kako je “do srede 13. maja imao sve, a sada neće imati ništa”.

– On je u tužilaštvu govorio kratko, jer, kako je naveo, nije se osećao dobro. On nije direktno priznao da je ubio svoju ženu i školskog vozača sa kojim je ona bila u tajnoj vezi, niti je to negirao. Sve vreme pokušavao je da od sebe napravi žrtvu iznoseći da je do srede, 13. maja, imao najvoljeniju ženu i da je sada ostao bez nje – kaže izvor upoznat sa slučajem.

– Gnjidić je ispričao da je ubijenu Branislavu u prevari “uhvatio” njihov sin, te i da je ona nakon toga i dečaku i njemu priznala da je bila u odnosu sa ubijenim Bojićem šest meseci. Više od toga nije hteo da govori, ističući da se ne oseća dobro – kaže izvor.

Nakon saslušanja u Tužilaštvu u Sremskoj Mitrovici, sudija za prethodni postupak Višeg suda u Sremskoj Mitrovici odredio je pritvor do 30 dana osumnjičenom Gnjidiću zbog bojazni da će uticati na svedoke, uznemirenja javnosti, te i visine kazne koja je zaprećena za teško ubistvo.

Nakon saslušanja u Tužilaštvu u Sremskoj Mitrovici, sudija za prethodni postupak Višeg suda u Sremskoj Mitrovici odredio je pritvor do 30 dana osumnjičenom Gnjidiću zbog bojazni da će uticati na svedoke, uznemirenja javnosti, te i visine kazne koja je zaprećena za teško ubistvo.

Podsetimo, kobnog dana Predrag Gnjidić (53) hicima iz automatske puške ubio je svoju suprugu Branislavu (49), inače direktorku ove škole, i školskog vozača Miroslava Bojića (56), sa kojim je njegova supruga bila u tajnoj vezi.

Predrag je kobnog dana rano ujutru otišao kod lekara i zatražio lekove za smirenje. Doktoru je rekao da ne može više da izdrži situaciju u kojoj se našao, a onda se uputio ka školi.

Prvo je otišao u domarove prostorije i pred domarom hicima iz automatske puške ubio Bojića. Pre nego što je zapucao, domaru je rekao: “Ti se sklanjaj, tebi neću ništa.”

Čim je usmrtio Bojića, popeo se na prvi sprat do kancelarije svoje supruge, direktorke škole, rekao sekretarici da se skloni jer on “mora da ubije” i ubio Branislavu.

Nakon toga krenuo je ka izlazu škole, a šokirana sekretarica odmah je pozvala policiju. Dok je Gnjidić stigao do izlaza, na lice mesta stigao je lokalni policajac koji je bio najbliži lokaciji kada je stigla prijava.

Prema nezvaničnim informacijama, Predrag je sam bacio oružje i policajcu rekao da “neće više nikoga da ubije”.

Kako smo već pisali, Branislava je u sredu ostavila Predraga i prešla da živi kod majke. On ju je danima molio da mu se vrati, međutim, ona je to odbila. Branislavina majka rekla je da je njena ćerka dugo trpela psihičko maltretiranje od supruga i da se zato okrenula Bojiću i uplovila u vezu sa njim.

– Smetalo mu je što je postala direktorka, poslovno je bila uspešnija od njega, imala veću platu. Smetalo mu je i što je veću pažnju posvećivala deci, posebno mlađem sinu koji ima dijabetes, nego njemu. Psihički ju je maltretirao, nije to mogla više da izdrži, pa se okrenula Bojiću i ostavila Predraga. Ali on je pokušavao da je privoli da se pomire. Plašila ga se i nije želela da mu se vrati – ispričala je majka ubijene Branislave.

Kako je ispričala, Predrag je samo dan pre zločina bio kod nje i molio Branislavu da se pomire, međutim, ona je to odbila.

– Zvao ju je telefonom, slao poruke i juče je bio i govorio joj: “Mila moja, vrati se, oprostiću ti sve, promeniću se…” Branislava mu je samo rekla da to nije on, da nikada nije tako „medenio“. On je hteo da je povede kući i tada mi je rekla: “Ne puštaj me, mama, ubiće me!” – kazala je majka ubijene Branislave nakon tragedije.

Sahranjeni u razmaku od sat vremena

Branislava Gnjidić (49), direktorka osnovne škole u Erdeviku koju je u petak ubio muž Predrag (53), sahranjena je juče posle 13 sati na groblju u ovom mestu. Poslednjem oproštaju prisustvovalo je više stotina kolega, prijatelja, učenika i rođaka ubijene. Sat vremena kasnije na istom groblju sahranjen je i ubijeni Miroslav Bojić.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here