Naslovna Srbija Srbi okačili transparent: Kurti, Kosmet nije tvoja prćija, ovo je naša dedovina

Srbi okačili transparent: Kurti, Kosmet nije tvoja prćija, ovo je naša dedovina

PODELI
FOTO TANJUG/ STR/ bg

Srbi su u Rudaru kod Krsta, u blizini Zvečana, gde će u podne biti održan veliki i demokratski protest Srba sa KiM, razvili transparent “Kurti, Kosmet nije tvoja prćija, ovo je naša dedovina”.

U toku su pripreme za veliki narodni miting u Rudaru, gde se već okuplja veliki broj Srba.
Misija Euleks objavila je na Fejsbuku da pažljivo prati bezbednosnu situaciju na severu Kosova kroz pojačano prisustvo na terenu.

“Pažljivo pratimo bezbednosnu situaciju na severu Kosova kroz naše pojačano prisustvo na terenu. Pripadnici naše formirane policijske jedinice i pripadnici naše rezervne jedinice policije iz Evropskih žandarmerijskih snaga sprovode izviđačke patrole, uključujući i pešačke patrole u ​Severnoj Mitrovici i Zvečanu”, naveo je Euleks.

Takođe, navodi se da Euleks, imajući u vidu nestabilnu bezbednosnu situaciju na severu Kosova i postavljanje dodatnih barikada, redovno prilagođava svoj položaj tako da odražava situaciju na terenu, u saradnji sa kosovskom policijom i KFOR-om.

Pripadnici specijalnih jedinica kosovske policije uspostavili su stalni kontrolni punkt na putu Mitrovica – Leposavić u blizini bistričkog mosta, prenosi Kosovo onlajn.

Specijalci u pet oklopnih vozila u sredu su stigli nedaleko od raskrsnice prema Banjskoj, kod bistričkog mosta, a već danas je postavljeno desetak betonskih blokova na obe kolovozne trake, ispred kojih je znak “police”.

Saobraćaja u tom delu magistralnog puta u prvim prepodnevnim satima gotovo da i nije bilo.

U Prištini su juče potvrdili da su na magistralnom putu Mitrovica-Leposavić uspostavili punktove za vozila i naveli “da punktovima garantuju slobodu kretanja za sve bez razlike, kao i da žele da spreče kriminalne aktivnosti i krijumčarenje uopšte”.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here